Het gebouw

 

 

In april 2012 heeft EYE zijn nieuwe onderkomen aan de noordelijke IJ-oever van Amsterdam betrokken. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects maakte een spectaculair ontwerp voor het gebouw dat door pers en publiek enthousiast is ontvangen. EYE is de eerste grote culturele instelling die de sprong neemt over het IJ en streeft ernaar om het 'huis van de film' te zijn, een modern museum waar van alles te zien en te doen is op het gebied van film.

Volop ruimte
Het gebouw biedt onderdak aan vier moderne filmzalen van 315, 130 (2x) en 67 zitplaatsen. Er is volop ruimte voor tentoonstellingen (1.180 m² oppervlak), educatieve activiteiten en bijeenkomsten. Werkruimten, de Basement, een winkel en een café-restaurant maken het aanbod compleet. ’s Zomers is het prettig toeven op het zonnige terras aan het water. EYE maakt deel uit van de nieuwe Amsterdamse stadswijk Overhoeks, genoemd naar de toren Overhoeks op het voormalige Shell Research-terrein.

Bezichtigen
Het gebouw van EYE is gratis toegankelijk. Dat geldt ook voor de permanente presentatie in de Basement waar bezoekers van alle leeftijden speels kennis kunnen maken met de collectie van EYE. Voor de films en de exposities zijn tickets te koop bij de entreebalie. Filmtickets zijn ook online te koop, via de Filmagenda op deze site.

Bereikbaarheid
Met de auto, het openbaar vervoer en de fiets is de nieuwe locatie van EYE goed te bereiken. Er is parkeergelegenheid recht achter ons gebouw. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het twee minuten varen met de pont (Buiksloterweg) die voor (brom)fietsers en voetgangers 24 uur per dag gratis vervoer naar de overkant biedt. Bekijk de locatie op de kaart.

Rondleidingen
U kunt reserveren voor groepsrondleidingen door het nieuwe gebouw van EYE.

Toegankelijkheid mindervaliden
EYE is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen. Op de begane grond rechts naast de trap van de hoofdentree is een deur die toegang geeft tot een lift. Via de lift kunt u alle verdiepingen van het gebouw bereiken.

Recht achter het gebouw op de algemene parkeerplaats zijn twee parkeerplekken speciaal voor mindervaliden. EYE heeft in het gebouw zelf geen rolstoelen.

Bouwproces
Foto's van het bouwproces en het gebouw zelf zijn te vinden op de EYE Flickr-pagina.

Printervriendelijke versie

Delen |