Breaking Ground EU

Breaking Ground EU diverse regisseurs (Compilatieprogramma )

120 min - Breaking Ground EU

Een keer in de twee maanden op een vrijdagavond presenteert Breaking Ground de toekomst van de Europese cinema. Op die avonden worden films van de meest getalenteerde studenten van film- en kunstopleidingen vertoond en ingeleid door gastheer Frank Hoeve (producent BALDR Film). De Nederlandse studentenfilm krijgt daarbij iedere editie bijzondere aandacht.

Na elke film volgt een Q&A met de makers en een gesprek met vakmensen uit de filmwereld. Ditmaal is het thema City Life – Travelling through the structures of the concrete jungle. Aansluitend bij het thema zullen scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm en documentairemaker Walter Stokman het panel bezetten. Thijm heeft de serie A'dam -E.V.A. geschreven welke zich nadrukkelijk in Amsterdam afspeelt en Stokman heeft Scena del Crime gemaakt wat zich afspeelt in en gaat over de stad Napels.

A Good Night (Muriel d’Ansembourg, 2012, 27’, London Film School (UK)
Intiem portret van twee 14-jarige meisjes die stiekem een avondje uit gaan in Londen. Met hun  sexy kleding, die helemaal nog niet bij hun leeftijd past, geven ze verwarrende signalen af aan de mannen die ze tegenkomen, waarbij de grenzen tussen onschuldige spel en gevaarlijke verleiding beginnen te vervagen.

Washed Ashore (Jonas Ott, 2012, 5’, AKV St. Joost)
Animatiefilm over een drenkeling die aanspoelt op het strand van een stad. Hij gaat op  ontdekkingstocht en zoekt contact met de inwoners uit de omgeving. Maar men is er vreemd, oppervlakkig en kortaf. Na een reeks ongelukkige gebeurtenissen wordt hij opnieuw een drenkeling.

A Twist in the Fabric of Space (Morgan Knibbe, 2012, 27’, Nederlandse Film- en Televisie Academie)
Visuele trip die de manipulerende kracht van film gebruikt als aanklacht tegen het gebrek aan  waardevol contact in een tijd van overcommunicatie. Na onze geboorte proberen we overal grip op te krijgen en scheppen we collectief een gevangenis van structuren. Diep van binnen schuilt er een oerkracht die wil losbreken in extase.

Endless Day (Anna Frances Ewert, 2012, 10’, HFF München (Duitsland)
De innerlijke reis van een slapeloze en de gevoelens van wanhoop en eenzaamheid die het  verstrijken van de nacht begeleiden. De abstracte en poëtische beelden nemen ons dieper mee in de vicieuze cirkel van iemand die tevergeefs probeert tot rust te komen. Winnaar Breaking Shorts 2013.

 

Printervriendelijke versie

Delen |