Over educatie

Het team Educatie ontwikkelt educatieve filmprogramma’s, workshops, lesmaterialen en rondleidingen in EYE. Meer informatie hierover vindt u op de educatiepagina's.

Waarom filmeducatie
Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Voordat kinderen kunnen lezen en schrijven, hebben ze vaak de wereld al ontdekt via het bewegend beeld. Het begrijpen van beeldtaal van film is onmisbaar geworden in onze gemedialiseerde samenleving. Ook als cultuurvak biedt film vele mogelijkheden, want film is kunst, film is entertainment en film is cultureel erfgoed. Film kan, net als andere kunsten, ontroeren, vermaken en aan het denken zetten.

Educatiemissie
Filmeducatie is één van de speerpunten van EYE. Met als doelstelling het stimuleren van passie voor en kennis over film via het leren begrijpen (analyse en reflectie) en gebruiken (productie en selectie) van film (en aanverwante media) streeft EYE ernaar iedereen in Nederland minimaal eenmaal in zijn/haar leven in contact te laten komen met de verschillende activiteiten van filmeducatie (film kijken, film maken, film delen, film beleven).

Taken afdeling educatie
Behalve programma's in het museum in Amsterdam ontwikkelt de afdeling educatie ook en landelijke filmprogramma’s en lesmaterialen voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Als filminstituut en kenniscentrum van de filmsector geeft EYE advies aan andere instellingen en stimuleert kwaliteit, samenhang van en variatie in het (inter)nationale filmeducatieve aanbod. EYE Educatie werkt aan deskundigheidsbevordering door middel van publicaties, trainingen, seminars en debatten en door aanbieders en het onderwijs met elkaar in contact te brengen.

Printervriendelijke versie

Delen |