Wat is film?

 

Wat is film eigenlijk? Hoe is film tot stand gekomen? Waar komen de eerste filmpjes vandaan en waarom gingen mensen films maken? Om antwoord te geven op dergelijke vragen heeft EYE twee gratis informatiefolders ontwikkeld.

Wat is film is bedoeld om meer te weten te komen over het fenomeen film. Het beschrijft film in het kort en is bedoeld als kennismaking met alle facetten van het rijke medium film: hoe film gemaakt wordt, de filmtaal en de ontstaansgeschiedenis van film. Tevens vindt u achterin tips op welke manier u film kunt gebruiken in een educatieve setting. Als voorbeeldmateriaal zijn een aantal opdrachten toegevoegd. Deze opdrachten zijn bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 9-14 jaar.

Deze gratis uitgave is handig voor docenten, ouders, bibliothecarissen, icc’ers, opa’s en oma’s, de oppas, educatief medewerkers, begeleiders, of gewoon leuk voor uzelf. Bekijk de folder hierboven of download de pdf.

Wat is film - junior
Er is ook een junioreditie van Wat is film waarmee jongeren in de leeftijd van 9-14 jaar zelfstandig aan de slag kunnen.

DownloadsGrootte
wat_is_film.pdf1.32 MB
wat_is_film_junior.pdf894.42 KB
Printervriendelijke versie

Delen |