Hong Kong Film Panorama 2013

De nieuwste editie van het Hong Kong Film Panorama, sinds 2004 in EYE te zien, brengt vanaf 5 mei een viertal hoogtepunten van de filmproductie uit de Chinese havenstad bij elkaar. Op het programma staat ook een eerbetoon aan Wong Kar-wai, wiens laatste film The Grandmaster in mei in EYE is te zien.

Misdaad- en actiefilms, thrillers en mystery-vertellingen, met in de hoofdrollen onder meer Hongkong-sterren Andy Lau, Daniel Wu, Aaron Kwok en Tony Leung. Te zien zijn Ann Hui’s A Simple Life, B+ jing taam van Oxide Pang Chun, Ho Jim’s Floating City, Great Magician en Overheard 2.

Ter gelegenheid van de uitbreng van The Grandmaster, Wong Kar-wai’s  ode aan de martial arts en de roerige Chinese geschiedenis, presenteert EYE van 9 t/m 14 mei een special rond deze vermaarde Hongkong-filmer. De vertoonde titels zijn, op  een na, afkomstig uit de EYE-collectie. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de hervertoning van Ashes of Time Redux (1994), Chungking Express (1994), Happy Together (1997) en In the Mood for Love (2000).
Alle films zijn Nederlands ondertiteld behalve Overheard 2, Floating City en Great Magician. Deze zijn Engels ondertiteld.

Met dank aan Hong Kong Economic and Trade Office, Hong Kong International Film Festival Society, de Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland en Netherlands Hong Kong Society.
 
 

Printervriendelijke versie

Delen |