Milo winnaar MovieSquad Cinekid Award 2012

Milo (Berend en Roel Boorsma, 2012)

De kindervakjury van Cinekid, het Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd, heeft de speelfilm Milo van Berend en Roel Boorsma tot winnaar van de MovieSquad Cinekid Award 2012 uitgeroepen. De andere twee genomineerden waren The Secret van Morten Køhlert en Wunderkinder van Marcus O. Rosenmüller.

Tijdens het Cinekid Festival jureert de MovieSquad kinderjury een selectie films uit het hoofdprogramma. De jury bestaat uit vijf jongeren van 12 jaar, die uit zes films drie titels nomineren, een winnaar aanwijzen en zelf de MovieSquad Award uitreiken.

De jury bestond dit jaar uit Daan Kanne, Anne Buissink, Wietske Hora Adema, Ischa Tijssens en Beshoy Nasralla. Afgelopen vrijdag reikten zij de MovieSquad Award uit tijdens de Award Ceremony. Berend en Roel Boorsma waren de gelukkige ontvangers van een  aandenken en een geldbedrag van € 1.500, bedoeld om hun film te promoten onder jongeren. De jury prees het sterke acteerwerk, de herkenbaarheid en mooie sfeer: ‘Tijdens boze momenten was alles donker en grauw en bij vrolijke momenten juist licht en helder.’ Lof was er ook voor de manier waarop de makers de belevingswereld weergeven van een kind met een huidaandoening.

Over Moviesquad
MovieSquad – een initiatief van EYE, het nationale filminstituut – is de jongerenjury van de grote filmfestivals in Nederland. De juryleden beoordelen jaarlijks een omvangrijke selectie festivalfilms. De titel die hun het best bevalt krijgt de MovieSquad Award uitgereikt. De winnaar maakt daarmee kans op selectie voor een de landelijke educatieve programma’s van EYE, zoals MovieZone.

MovieSquad Cinekid is een initiatief van EYE in samenwerking met Cinekid. MovieSquad wordt mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds.

Printervriendelijke versie

Delen |