Nederlands filmfestival in Bangkok

Ouwehoeren in Bangkok tijdens Dutch Film Festival Thailand

Het Dutch Film Festival Thailand, dat plaatsvindt van 5 t/m 24 november, presenteert een selectie van de (prijswinnende) Nederlandse filmproductie van de afgelopen tien jaar. Het festival komt tot stand in samenwerking met EYE en brengt de veelzijdigheid van de hedendaagse Nederlandse filmcultuur in beeld.

De initiatiefnemers van het in 2011 opgerichte festival willen het contact en de uitwisseling tussen Nederland en andere culturen bevorderen. Daartoe organiseren zij in steeds een ander land een festival rond de Nederlandse film. Dit jaar slaat het Dutch Film Festival zijn tenten op in Bangkok, Thailand.

Op het programma staan prijswinnende Nederlandse speelfilms, documentaires en korte animatiefilms van de afgelopen tien jaar, die zijn beloond met een prijs. Te zien zijn ondermeer De gelukkige huisvrouw (2010) van Antoinette Beumer, Simon  (2004) van Eddy Terstall en documentaires van makers zoals Heddy Honigmann (Forever, 2006) en Pieter-Rim de Kroon (Hollands licht, 2003). Ook de met een Oscar bekroonde animatiefilm Vader en dochter (2001) van Michael Dudok de Wit en Arne Toonens Val Dood! (2010) zijn opgenomen in de festivalselectie.

Een van de doelstellingen van het Dutch Film Festival is om het debat over mensenrechten en gelijkwaardigheid aan te wakkeren. Op het programma staat daarom een speciale vertoning van de documentaire Ouwehoeren (2011) van regisseurs Gabrielle Provaas en Rob Schröder, met aansluitend een symposium met het thema Vrouwen, seksualiteit en prostitutie.

Het Dutch Film Festival Thailand komt tot stand in samenwerking met EYE en de Nederlandse ambassade. Het festival vindt plaats op drie verschillende locaties in Bangkok: het Goethe Institut (5 t/m 8 november), Bangkok Art and Culture Centre (21 t/m 23 november) en het World Film Festival of Bangkok (17 t/m 24 november). De eerste aflevering van het festival vond in 2011 plaats in Buenos Aires.

Printervriendelijke versie

Delen |