Nieuwe uitgave in reeks Framing Film: Watch and Learn

Op 13 april 2012 is het boek ‘Watch and Learn. Rhetorical Devices in Classroom Films after 1940’ van Eef Masson officieel gepresenteerd. Dit is een uitgave in de publicatiereeks Framing Film van AUP (Amsterdam University Press) en EYE. In het boek wordt ingegaan op de films en activiteiten van de Stichting Nederlandse Onderwijsfilm (NOF).

De NOF produceerde en distribueerde in de periode 1941-1969 films voor het Nederlandse onderwijs. Eef Masson behandelt in haar boek met name de tekstuele dimensie van deze films en kijkt naar de middelen die worden ingezet ter onderbouwing van hun informatieve of educatieve argumenten.

Op de EYE-website Film in Nederland zijn de films te zien en is meer achtergrondinformatie te vinden. Eef Masson schreef voor de site drie teksten over de Nederlandse onderwijsfilm. Deze teksten sluiten aan bij al eerder op Film in Nederland gepubliceerde teksten over de schoolbioscoop en onderwijsfilms in de jaren twintig. De nieuwe teksten zijn Stichting Nederlandse Onderwijsfilm (NOF), Films van de NOF en Filmdidactiek.

De negen onderwijsfilms van het NOF die te zien zijn op Film in Nederland  zijn afkomstig uit het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Lees meer over de publicatiereeks Framing Film.

Printervriendelijke versie

Delen |