Nominaties MovieSquad Cinekid 2012 bekend

De MovieSquad in beraad

De films Milo, The Secret en Wunderkinder zijn genomineerd voor de MovieSquad Cinekid Award 2012. MovieSquad Cinekid is dé kindervakjury van Cinekid, het Film, Televisie en Nieuwe Media-festival. Vrijdagavond 26 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

De jury bestond dit jaar uit vijf jongeren van 12 jaar: Daan Kanne, Anne Buissink, Wietske Hora Adema, Ischa Tijssens en Beshoy Nasralla. De jury koos de nominaties uit zes festivalfilms. MovieSquad geeft jongeren de mogelijkheid een filmfestival volledig te beleven en hun mening over film te presenteren.

De nominaties
Milo (Berend Boorsma, Roel Boorsma / Ierland, Nederland, 2012)
Genomineerd voor het sterke acteerwerk en mooie sfeer. Uit het juryrapport: “Tijdens boze momenten was alles donker en grauw en bij vrolijke momenten juist licht en helder. De film laat een herkenbare wereld zien,  een jongen met een bestaande ziekte.”

The Secret (Morten Køhlert / Denemarken, 2012)
Het spannende en meeslepende verhaal wordt versterkt door het camerawerk (veel close-ups) en de terughoudende muziek.

Wunderkinder (Marcus O. Rosenmüller / Duitsland, 2011)
De opbouw van de film werd zeer gewaardeerd door de jury. Uit het juryrapport: “Het begint in het nu en dan gaat oma vertellen over het verleden. Op een gegeven moment vergeet je dat zij aan het vertellen is, dat is heel knap.” Ook het onderwerp van de film sprak de jury aan: “We vinden het heel belangrijk dat de geschiedenis niet wordt vergeten.”

Over Moviesquad
MovieSquad, een initiatief van EYE, is de jongerenjury van de diverse filmfestivals in Nederland. De juryleden bekijken een omvangrijke selectie festivalfilms; de film die hen het best bevalt krijgt de MovieSquad Award uitgereikt. Deze film maakt tevens kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma’s van EYE, zoals MovieZone.
MovieSquad Cinekid is een initiatief van EYE in samenwerking met het Cinekid Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds.

Printervriendelijke versie

Delen |