Rondetafelgesprek met Max Westerman, Eddy Terstall en Hans Beerekamp

The Manchurian Candidate: gerestaureerde klassieker heruitgebracht door EYE

In het zicht van de Amerikaanse verkiezingen organiseert EYE zondag 28 oktober (17.30) een gesprek met voormalig Amerika-correspondent Max Westerman. Zijn gesprekspartners zijn filmmaker Eddy Terstall en film- en tv-journalist Hans Beerekamp. Het drietal buigt zich over de beeldvorming van de politiek in de film, onder meer naar aanleiding van de première van John Frankenheimers gerestaureerde klassieker The Manchurian Candidate uit 1962. 

Gespreksleider Chris Keulemans buigt zich zondag 28 oktober (17.30) met Beerekamp, Westerman en Pvda-lid Terstall (Vox Populi) over de vraag welke rol fictie speelt in de beeldvorming van de politiek en het presidentschap. Valt het gemediatiseerde beeld van de politiek samen met de werkelijkheid zoals sommige filmmakers suggereren? Gaan vuile handen, politiek en media gelijk op? Na afloop wordt de cinema vérité-documentaire Primary van Robert Drew vertoond, waarin hij John F. Kennedy en Hubert Humphrey volgt tijdens de primary van 1960 in Wisconsin.

Het rondetafelgesprek vindt plaats naar aanleiding van de uitbreng door EYE van de gerestaureerde klassieker The Manchurian Candidate uit 1962. John Frankenheimers politieke thriller over de paranoia van de Koude Oorlog-tijd is opgenomen in de Top 100 van beste Amerikaanse films aller tijden; de première vindt plaats op 25 oktober in EYE als onderdeel van het programma Absolute Power (28 oktober t/m 15 november), over  de bijzondere relatie tussen de Amerikaanse politiek en film. Te zien zijn klassiekers als All The President’s Men (1976), Being There (1979) en Wag the Dog (1997).

Let op: korting aan de balie! Wie in EYE de kaartjes koopt kan gebruik maken van de volgende aanbieding:
kaartje à € 12,50 voor rondetafelgesprek in combinatie met The Manchurian Candidate (zondag 28 oktober, 15.15) of Primary (zondag 28 oktober, 19.30); kaartje à € 20, - voor rondetafelgesprek in combinatie met zowel The Manchurian Candidate (zondag 28 oktober, 15.15) als Primary.

Cinevillepas geldig.

 

Printervriendelijke versie

Delen |