Beroepsprofiel audiovisueel

Hoe ga je verder als filmprofessional?

Welke grote trends zijn van invloed op de beroepspraktijk van Nederlandse filmprofessionals? Welke eisen worden gesteld aan filmprofessionals? En hoe kunnen beginnende filmprofessionals zich het beste op de praktijk voorbereiden?

Rond deze vragen draait het EYE-project Beroepsprofiel Audiovisueel. Initiatiefnemer is de Nederlandse Filmacademie en het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Samen willen we meer inzicht krijgen in de veranderende beroepspraktijk van Nederlandse filmprofessionals in de steeds verder uitdijende audiovisuele sector. Dat is ook nodig om het kunstvakonderwijs up-to-date te houden zodat het professionals aflevert die succesvol in de audiovisuele sector kunnen opereren.

Op zoek naar antwoorden, willen we in debat met stakeholders: met vertegenwoordigers van beroepsorganisaties en kunstvakopleidingen, met creatieve makers, crewleden en producenten, met omroepen en fondsen, en met andere belanghebbenden.

De Verkenning Beroepsprofiel Audiovisueel dient als aftrap voor dit debat en vertelt meer over de achtergronden van het project.

Een aantal professionals hebben in reactie op de Verkenning een column geschreven (zie het download-blokje rechts op deze pagina). Wil je vanuit je eigen ervaring deze Verkenning nuanceren of aanvullen? Of vind je dat het debat over andere onderwerpen zou moeten gaan? Laat het ons weten! Graag ontvangen we jouw reactie op de Verkenning (hier) (maximaal 500 woorden).

UITNODIGING: Op 27 september a.s. van 10:00 – 13:00 uur vindt tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg van Utrecht een bijeenkomst plaats over het project Beroepsprofiel AV: State-of-the-Art. Janet Murray (Georgia Tech) belicht in haar openingsspeech de evolutie van storytelling in ons digitale tijdperk, gebaseerd op haar cult classic 'Hamlet on the Holodeck' (1997, 1916). Daarna gaat Lennart Booij met een panel van filmprofessionals en het publiek verder in debat over de veranderende beroepspraktijk van filmmakers in de audiovisuele sector.
EYE nodigt filmprofessionals van harte uit een bijdrage te leveren aan dit debat over de beroepspraktijk.

Deel je ervaringen en laat je mening horen!

Let op! State of the Art zit inmiddels vol. Je kunt je alleen nog aanmelden voor een reservelijst. Doen!