activiteiten

EYE biedt alles voor een geslaagd dagje uit. Naast onze doorlopende filmvertoningen en het indrukwekkende gebouw bieden wij een gratis vaste expositie, imposante tentoonstellingen, interactieve videotours, een fijn restaurant met een prachtig uitzicht en een breed scala aan speciale programma's, festivals en filmevenementen.

EYE is gratis toegankelijk voor iedereen en beschikt over uitstekende (betaalde) parkeergelegenheid recht naast het gebouw met een vriendelijk tarief van € 2,- per uur.

openingstijden eye

zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

Let op! Donderdag 2 april sluit ons restaurant en tentoonstelling om 14.00 uur, de laatste film start dan om 15.15 uur

Bekijk al onze actuele films, tentoonstellingen, thema's en festivals

 • Expositie EYE

  tentoonstellingen

  Per jaar presenteren wij vier grote tentoonstellingen. In onze tentoonstellingen zoeken wij meestal naar een combinatie van film en beeldende kunst.
  meer informatie

 • rondleidingen

  Boek een architectuurtour en kom meer te weten over het gebouw. Ook kun je deelnemen aan een rondleiding door de tentoonstelling.
  meer informatie

 • bar-restaurant

  EYE bar-restaurant biedt koffie, lunch of diner met geweldig uitzicht over het IJ, binnen of op het terras. Ook voor wie niet naar de film of tentoonstelling gaat.
  meer informatie

 • EYE Shop

  shop

  In onze museumwinkel kun je terecht voor alle filmcadeau's. Er zijn onder meer filmboeken, posters, t-shirts, dvd's en gadgets te koop.
  meer informatie

 • films

  Premières en de mooiste klassiekers uit de collectie draaien in onze bioscoopzalen, vaak voorzien van live muziek, een lezing of een speciale gast.
  meer informatie

 • panorama

  In ons gratis toegankelijke Panorama duik je in onze rijke filmcollectie, speel je zelf in een filmscène of doe je mee aan de filmquiz.


  meer informatie

 • EYEwalk

  EYE walk

  De EYEwalk is een videotour voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar waarbij spannende films tot leven komen.


  meer informatie

 • bibliotheek

  EYE herbergt de grootste aan film gewijde bibliotheek van Nederland en is vrij toegankelijk voor iedereen  meer informatie