Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Bloodless (VR)

Virtual Reality-producties zijn een steeds belangrijker deel van de filmervaring. Zo kun je je tijdens het IDFA onderdompelen in de live-action 360 graden-VR Bloodless van de Koreaanse documentairemaker Gina Kim, over de moord op een Koreaanse sekswerker. De 12 minuten durende documentaire won de Best VR Story Award van het filmfestival van Venetië.

In 1992 vermoordde een Amerikaanse soldaat een sekswerker in het Zuid-Koreaanse stadje Dongducheon, waar sinds de jaren vijftig duizenden Amerikaanse soldaten zijn gelegerd. Regisseur Kim volgt het slachtoffer op de avond van de moord en leidt de kijker panoramisch op 360 graden langs, door en in de straten, bars en bordelen van Dongducheon, op weg naar het treurige einde van een jonge vrouw in een armzalig kamertje.    
  
Bloodless heeft geen gesproken tekst en richt zich vrijwel volledig op de morsige straten van de stad, in sferische opnamen van de 360-gradenruimte. Op de filmbiënnale van Venetië won Kims documentaire VR-project over de gevolgen van de aanwezigheid van Amerikaanse militairen in Zuid-Korea de Best VR Story Award.  

VR installatie

De VR (12’) kan door twee mensen tegelijk worden bekeken, per uur hebben zes mensen toegang met een gratis kaartje (via EYE's website te bestellen of aan de balie van EYE af te halen). Terwijl je wacht kun je kijken naar Gina Kims documentaire Faces of Seoul (2009, 93'), een portret van de stad waar Kim (1973) opgroeide. Inmiddels blijkt het Seoul van haar herinneringen al weer een andere stad te zijn geworden, zo snel transformeert de Zuid-Koreaanse metropool.

zaalvoorstelling

Zaterdag 25 november (17.00) volgt een voorstelling over de achtergronden van Bloodless. In Bloodless – Guided by the Ghost of a Korean Sex Worker vertelt Kim via Skype over haar VR-film. Met historisch materiaal over de Koreaanse oorlog uit de EYE-collectie.  

Het programma rond Gina Kims Bloodless is een samenwerking van EYE, IDFA DocLab en Amsterdam Art Weekend.

 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z