Animatiefilms over de EYE collectie

Animatiefilms over de EYE collectie

dinsdag 23 september 2014


Een groep nieuwsgierige 4ejaars animatiestudenten en docenten van Academie AKV|St.Joost bezocht op woensdag 3 september de afdeling filmgerelateerde collecties in Overamstel. In de komende weken maken de studenten korte geanimeerde teasers waarbij zij zich laten inspireren door apparaten, foto’s, affiches, documenten uit persoonsarchieven, kortom door de veelheid en diversiteit aan materialen in de collectie van EYE.

 
Tijdens een gezamenlijke pitch, maar ook bij de filmopnames in onze depotruimtes en dankzij de uiteenlopende onderzoeksvragen vingen wij al een glimp op van de creatieve filmplannen van de studenten. We hebben een 35mm filmstrook gezien die op zoek gaat naar een projector, een vergeten Nederlandse filmster die tot leven komt als 3D computer model en oude filmaffiches en pre-cinema apparatuur die herleven in nieuwe digitale contexten. Wij zijn benieuwd naar de uiteindelijke resultaten!
 

Deze samenwerking is een initiatief van Mette Peters, coördinator namens EYE, en het begeleidende docententeam bestaat uit Maarten Koopman, Jenny  van den Broeke en Jeroen van de Korput. Academie AKV|St.Joost (zie de website) kent een ruim 200-jarige traditie in het kunstvakonderwijs en heeft momenteel twee locaties, de voormalige schrijfmachinefabriek van Remington in ’s-Hertogenbosch en een voormalig seminarie in Breda.
AKV/St.Joost, animatie