Collectieblog

 • Edwin Rutten als kind

  dinsdag 27 juli 2010


  Edwin Rutten is bij het grote publiek bekend geworden als kindervriend Ome Willem. Weinig mensen weten dat Edwin als 10-jarige jongen zijn acteerdebuut maakte in de film "Sterren stralen overal" (1953), geregisseerd door zijn vader Gerard Rutten. Bijgaande foto uit onze collectie werd op de set gemaakt door de bekende studio Merkelbach.


  De 67-jarige Rutten is een veelzijdig man. Naast acteren geeft hij regelmatig lezingen, presenteert congressen en is hij geen onverdienstelijk jazz-zanger. Sinds juni speelt Edwin Rutten een rol in de soap-serie "Goede tijden, slechte tijden". Op de foto staat Laura nog lachend afgebeeld, niet wetend wat Edwin met haar van plan is. In 2011 zal Edwin zijn inmiddels 57-jarige carrière vervolgen met een hoofdrol in de musical "Dr. Dolittle".
  Edwin Rutten, foto
 • Gloria Stuart 100 jaar

  zaterdag 3 juli 2010  Actrice Gloria Stuart bereikt op 4 juli de leeftijd die zij in "Titanic"speelde, namelijk 100 jaar.  Haar bekendste werk dateert uit de jaren '30: "The invisible man" en twee Shirley Temple films. In 1975 pakte Gloria na 30 jaar niet gefilmd te hebben haar carrière weer op, met als hoogtepunt "Titanic" (1997). In juni van dit jaar werd Gloria Stuart door de Screen Actors Guild (SAG) onderscheiden voor haar levenswerk.

  In onze fotocollectie vonden wij nog een mooi portret uit het begin van haar filmcarrière. De andere foto is van 19 juni jl., tijdens de uitreiking van de SAG Awards.
  foto, Gloria Stuart