Collectieblog

 • In memoriam: Peter O'Toole (1932-2013)

  maandag 16 december 2013

   Op 14 december 2013 overleed de acteur Peter O'Toole. Bij de oudere generatie is O'Toole vooral bekend als Lawrence of Arabia (1962), zijn eerste grote rol. De jongeren zouden hem kunnen kennen als de oude koning Priamos uit Troy (2004). Over het algemeen echter blinkt zijn filmografie uit van onbekende titels. Desondanks werd O'Toole acht keer genomineerd voor een Oscar. De Ierse acteur speelde zelfs in een Nederlandse film, die overigens (geheel onterecht) ook vergeten is: Wings of Fame (1990). Onder regie van Otokar Votocek, geproduceerd door First Floor Features (Dick Maas en Laurens Geels). Eye heeft het archief van deze productiemaatschappij, waarvan de inventaris online raadpleegbaar is. Klik hier.

  Uiteraard heeft Eye ook het affiche van deze film, in twee versies. (ontwerp: Ronald Timmermans).

   

   


  Tot slot een zingende Peter O'Toole in de musical Man of La Mancha (1972), samen met Sophia Loren. Het onvergetelijke Impossible Dream en Don Quixote op zijn sterfbed. Geniet!

   

   

  

  Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
  klik hier  Peter O'Toole was 81 jaar,

   

  in memoriam, affiche
 • Kees Brusse overleden

  woensdag 11 december 2013


  Na een rijk film- en televisieleven is op 88-jarige leeftijd Kees Brusse overleden. Het laatste jaar bracht hij in Nederland door, na een lange periode in Australië. EYE besteedde al enkele malen in filmprogramma's aandacht aan dit boegbeeld uit de na-oorlogse Nederlandse film. Hij zal gemist maar nog meer geëerd worden!

   

   

   

   

   

   

  in memoriam, affiche, Kees Brusse