Collectieblog

 • Filmgerelateerde collecties in het Parool!

  maandag 12 maart 2012

  Vrijdag 9 maart publiceerde het Parool een artikel over de Filmgerelateerde collecties van EYE, getiteld "De papieren filmgeschiedenis". In de aanloop naar de opening van het nieuwe gebouw (officiële opening 5 april) wijdt het Parool een aantal artikelen aan verschillende aspecten van EYE. Journalist Mark Moorman bracht een bezoek aan onze kantoren en heeft de vele informatie tot een leuk artikel samengesmeed. Helaas is één door mij voorgestelde correctie niet meer op tijd aangekomen: er wordt melding gemaakt van een groot deel van de affichecollectie dat online terug te vinden is. Dat klopt, maar dat heeft niets te maken met het Deltaplan voor Cultuurbehoud (het restauratieproject uit de jaren 90) maar alles met een door het Geheugen van Nederland ondersteund digitaliseringproject dat afgelopen najaar afgerond is.
  Wanneer alle bijbehorende teksten bij de affiches van dit project gereed zijn, zullen we nogmaals melding maken van deze succesvolle samenwerking o.l.v. het NAGO (Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers).
  Voor de affiches zie Het Geheugen van Nederland. Klik hier voor het Paroolartikel
  Zoals door Moorman gememoreerd kunt u ons voorlopig nog op het bekende adres aan de Vondelstraat 69 bezoeken, zij het meer en meer op afspraak. Volg hiervoor de site van EYE.

  digitalisering, affiche, NAGO, Geheugen van Nederland, foto