Circus-Variété

geschiedenis

Revuetheater aan het Stationsplein 12 in Rotterdam.

Vanaf 1897 werden er tijdens specialiteitenvoorstellingen ook films vertoond. Deze waren in de beginjaren vooral afkomstig van de Nederlandsche Biograaf- en Mutoscope Maatschappij, maar er werden ook films vertoond van exploitanten als F.A. Nöggerath sr.

Directeur was Carl Pfläging; hij werd in 1904 opgevolgd door Sol Kinsbergen.

informatie

Ontbonden: 
16-01-1933

filmografie

  1. 1897
    Vertoningstheater
  2. 1898
    Vertoningstheater
  3. 1899
    Vertoningstheater
  4. 1899
    Vertoningstheater
  5. 1899
    Vertoningstheater
  6. 1899
    Vertoningstheater
  7. 1900
    Vertoningstheater
  8. 1900
    Vertoningstheater
  9. 1900
    Vertoningstheater
  10. 1900
    Vertoningstheater
  11. 1900
    Vertoningstheater
  12. 1900
    Vertoningstheater
  13. 1900
    Vertoningstheater
  14. 1900
    Vertoningstheater
  15. 1900
    Vertoningstheater
  16. 1900
    Vertoningstheater
  17. 1901
    Vertoningstheater
  18. 1901
    Vertoningstheater
  19. 1901
    Vertoningstheater
  20. 1901
    Vertoningstheater
  21. 1901
    Vertoningstheater
  22. 1901
    Vertoningstheater
  23. 1901
    Vertoningstheater
  24. 1901
    Vertoningstheater
  25. 1901
    Vertoningstheater
  26. 1901
    Vertoningstheater
  27. 1901
    Vertoningstheater
  28. 1902
    Vertoningstheater
  29. 1902
    Vertoningstheater
  30. 1902
    Vertoningstheater
  31. 1902
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  32. 1902
    Vertoningstheater
  33. 1902
    Vertoningstheater
  34. 1902
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  35. 1902
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  36. 1902
    Productiemaatschappij, Vertoningstheater
  37. 1902
    Vertoningstheater
  38. 1902
    Vertoningstheater
  39. 1902
    Vertoningstheater
  40. 1903
    Nederlandse vertoner
  41. 1903
    Vertoningstheater
  42. 1903
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  43. 1904
    Vertoningstheater
  44. 1905
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  45. 1905
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  46. 1908
    Vertoningstheater

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie