Internationaal Filmverhuurkantoor Jean Desmet

geschiedenis

Het Internationaal Filmverhuurkantoor Jean Desmet is de naam van de firma waaronder de voormalige reisbioscoopexploitant en bioscoopeigenaar Jean Desmet films distribueerde.

Desmet was in de periode tot de Eerste Wereldoorlog één van de belangrijkste filmdistributeurs in Nederland.

informatie

Opgericht: 
1910

filmografie

  1. 1909
    Nederlandse verhuur (oorspronkelijk)
  2. 1909
    Nederlandse verhuur (oorspronkelijk)
  3. 1912
    Distributeur (oorspronkelijk)
  4. 1912
    Distributeur (oorspronkelijk)
  5. 1912
    Distributeur (oorspronkelijk)
  6. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  7. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  8. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  9. 1913
    Nederlandse verhuur (oorspronkelijk), Distributeur (oorspronkelijk)
  10. 1913
    Productiemaatschappij
  11. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  12. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  13. 1913
    Distributeur (oorspronkelijk)
  14. 1916
    Nederlandse verhuur (oorspronkelijk)

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie