Variété Flora

geschiedenis

In dit variététheater aan de Amstelstraat 20-28 in Amsterdam werden ook filmvoorstellingen gegeven, meestal geïntegreerd in specialiteitenvoorstellingen of revues.

Directeur was F.A. Nöggerath sr., die later werd opgevolgd door zijn zoon F.A. Nöggerath jr.

Variété Flora is tweemaal afgebrand: op 29 augustus 1902 en in februari 1929. Na de brand in 1902 is op hetzelfde adres een tweede Variété Flora verrezen. Dit vernieuwde theater werd op 17 december 1903 geopend.

informatie

Opgericht: 
1893
Ontbonden: 
2-1929

foto's

filmografie

  1. 1898
    Vertoningstheater
  2. 1898
    Vertoningstheater
  3. 1899
    Vertoningstheater
  4. 1899
    Vertoningstheater
  5. 1900
    Vertoningstheater
  6. 1900
    Vertoningstheater
  7. 1900
    Vertoningstheater
  8. 1900
    Vertoningstheater
  9. 1900
    Vertoningstheater
  10. 1900
    Vertoningstheater
  11. 1900
    Vertoningstheater
  12. 1900
    Vertoningstheater
  13. 1900
    Vertoningstheater
  14. 1900
    Vertoningstheater
  15. 1900
    Vertoningstheater
  16. 1900
    Vertoningstheater
  17. 1900
    Vertoningstheater
  18. 1900
    Vertoningstheater
  19. 1900
    Vertoningstheater
  20. 1900
    Vertoningstheater
  21. 1900
    Vertoningstheater
  22. 1901
    Vertoningstheater
  23. 1901
    Vertoningstheater
  24. 1901
    Vertoningstheater
  25. 1901
    Vertoningstheater
  26. 1901
    Vertoningstheater
  27. 1901
    Vertoningstheater
  28. 1901
    Vertoningstheater
  29. 1901
    Vertoningstheater
  30. 1902
    Vertoningstheater
  31. 1904
    Vertoningstheater
  32. 1904
    Vertoningstheater
  33. 1905
    Vertoningstheater
  34. 1905
    Vertoningstheater
  35. 1905
    Vertoningstheater
  36. 1907
    Vertoningstheater
  37. 1907
    Vertoningstheater
  38. 1907
    Vertoningstheater
  39. 1909
    Vertoningstheater
  40. 1909
    Vertoningstheater
  41. 1909
    Vertoningstheater
  42. 1909
    Vertoningstheater
  43. 1909
    Vertoningstheater
  44. 1910
    Vertoningstheater
  45. 1910
    Vertoningstheater
  46. 1910
    Vertoningstheater
  47. 1910
    Vertoningstheater
  48. 1911
    Vertoningstheater
  49. 1911
    Vertoningstheater
  50. 1911
    Vertoningstheater
  51. 1912
    Vertoningstheater
  52. 1912
    Vertoningstheater, Productiemaatschappij
  53. 1914
    Vertoningstheater
  54. 1915
    Vertoningstheater
  55. 1916
    Corporatie (in beeld)

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie