De bereiding van kaas

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Samenvatting

Bedrijfsfilm over de productie van kaas bij de Friesche Coöperatieve Zuivel-Export Vereeniging.

Bedrijfsfilm gemaakt in opdracht van de Friesche Coöperatieve Zuivel-Export Vereeniging. De film is vermoedelijk gemaakt voor potentiële afnemers van de producten én voor boerenbedrijven in de regio die zich zouden willen aansluiten bij de coöperatie. De film toont welke producten de coöperatie aanbiedt, hoe efficiënt, hygiënisch en modern het productieproces is en hoe de kwaliteit wordt gewaarborgd. De tussentitels geven tekst en uitleg, met veel specifieke termen als stremsel, wei en wrongel. De laatste tussentitel meldt dat er dagelijks vijftigduizend kilo kaas wordt afgeleverd in binnen- en buitenland.

Informatie

originele titel
De bereiding van kaas
productiejaar
1920
keuringsdatum
29-01-1929
land
Nederland
geografische namen
categorie
Non-fictie
trefwoorden
aanvrager keuring
aanvrager keuring
regisseur
producent
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Crew

Technische notities

runtime
18
censorship length
360
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm
akten
1

Bronnen

Centrale Commissie voor de Filmkeuring (Nationaal Archief; 5800)

Nieuw Weekblad voor de Cinematografie nr. 19, 1929

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie