Bernard (Albert) Mullens

geboortedatum
20-06-1879
overleden
18-01-1941

biografie

Bernard (Albert) Mullens was met zijn broer Willy één van Nederlands belangrijkste reisbioscoopexploitanten aan het begin van de twintigste eeuw. Onder de naam Alberts Frères gaven ze voorstellingen in binnen- en buitenland.

De broers kwamen oorspronkelijk uit Breda, maar in 1909 vestigde Albert zich in Haarlem, waar hij directeur werd van de bioscoop De Kroon. In 1911 verhuisde hij naar Amsterdam om het Grand Théâtre te leiden.

Na de beëindiging van de samenwerking met Willy bleef Albert incidenteel films produceren onder de naam Alberts Frères Amsterdam. Ook werkte hij af en toe als cameraman voor de films van anderen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij distributeur en vertoner. Hij draaide zijn films onder andere in kampen voor Belgische vluchtelingen en geïnterneerde soldaten.

filmografie

  1. 1901
    Camera, Regisseur, Producent
  2. 1901
    Producent, Regisseur, Camera
  3. 1901
    Regisseur, Camera, Producent
  4. 1901
    Regisseur, Camera, Producent
  5. 1901
    Camera, Regisseur, Producent
  6. 1901
    Regisseur, Producent, Camera
  7. 1902
    Camera, Producent, Regisseur
  8. 1902
    Regisseur, Camera, Producent
  9. 1902
    Producent, Regisseur, Camera
  10. 1902
    Regisseur, Camera, Producent
  11. 1903
    Regisseur, Camera, Producent
  12. 1903
    Regisseur, Camera, Producent
  13. 1903
    Regisseur, Camera, Producent
  14. 1903
    Regisseur, Camera, Producent
  15. 1903
    Regisseur, Camera, Producent
  16. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  17. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  18. 1904
    Camera, Producent, Regisseur
  19. 1904
    Camera, Producent, Regisseur
  20. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  21. 1904
    Producent, Camera, Regisseur
  22. 1904
    Camera, Producent, Regisseur
  23. 1904
    Regisseur, Producent, Camera
  24. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  25. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  26. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  27. 1904
    Producent, Regisseur, Camera
  28. 1904
    Regisseur, Producent, Camera
  29. 1904
    Regisseur, Producent, Camera
  30. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  31. 1904
    Producent, Regisseur, Camera
  32. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  33. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  34. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  35. 1904
    Producent, Camera, Regisseur
  36. 1904
    Camera, Producent, Regisseur
  37. 1904
    Regisseur, Camera, Producent
  38. 1904
    Regisseur, Producent, Camera
  39. 1905
    Camera, Producent, Regisseur
  40. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  41. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  42. 1905
    Camera, Regisseur, Producent
  43. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  44. 1905
    Camera, Producent, Regisseur
  45. 1905
    Camera, Regisseur, Producent
  46. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  47. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  48. 1905
    Camera, Producent, Regisseur
  49. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  50. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  51. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  52. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  53. 1905
    Producent, Regisseur, Camera
  54. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  55. 1905
    Regisseur, Camera, Producent, Decor
  56. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  57. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  58. 1905
    Camera, Regisseur, Producent
  59. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  60. 1905
    Regisseur, Camera, Producent, Montage
  61. 1905
    Regisseur, Camera, Producent
  62. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  63. 1906
    Producent, Camera, Regisseur
  64. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  65. 1906
    Producent, Regisseur, Camera
  66. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  67. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  68. 1906
    Camera, Producent, Regisseur
  69. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  70. 1906
    Producent, Regisseur, Camera
  71. 1906
    Regisseur, Camera, Producent
  72. 1907
    Regisseur, Producent, Camera
  73. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  74. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  75. 1907
    Camera, Producent, Regisseur, Decor
  76. 1907
    Producent, Camera, Regisseur
  77. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  78. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  79. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  80. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  81. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  82. 1907
    Camera, Producent, Regisseur
  83. 1907
    Camera, Regisseur, Producent
  84. 1907
    Regisseur, Camera, Producent
  85. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  86. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  87. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  88. 1908
    Producent, Camera, Regisseur
  89. 1908
    Producent, Camera
  90. 1908
    Producent, Regisseur, Camera
  91. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  92. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  93. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  94. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  95. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  96. 1908
    Camera, Producent
  97. 1908
    Camera, Producent, Regisseur
  98. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  99. 1908
    Regisseur, Camera, Producent, Decor
  100. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  101. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  102. 1908
    Regisseur, Camera, Producent, Decor
  103. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  104. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  105. 1908
    Regisseur, Camera, Producent
  106. 1908
    Regisseur, Camera, Producent, Decor
  107. 1909
    Producent, Regisseur, Camera
  108. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  109. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  110. 1909
    Camera, Producent, Regisseur
  111. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  112. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  113. 1909
    Camera, Producent, Regisseur
  114. 1909
    Regisseur, Producent, Camera
  115. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  116. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  117. 1909
    Camera, Regisseur, Producent
  118. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  119. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  120. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  121. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  122. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  123. 1909
    Regisseur, Camera, Producent
  124. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  125. 1910
    Camera, Producent, Regisseur
  126. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  127. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  128. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  129. 1910
    Producent, Camera, Regisseur
  130. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  131. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  132. 1910
    Camera, Regisseur, Producent
  133. 1910
    Camera, Producent, Regisseur
  134. 1910
    Camera, Regisseur, Producent
  135. 1910
    Regisseur, Producent, Camera
  136. 1910
    Producent, Camera, Regisseur
  137. 1910
    Regisseur, Producent, Camera
  138. 1910
    Regisseur, Camera, Producent, Decor
  139. 1910
    Regisseur, Producent, Camera
  140. 1910
    Camera, Producent, Regisseur
  141. 1910
    Camera, Producent, Regisseur
  142. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  143. 1910
    Regisseur, Camera, Producent
  144. 1911
    Regisseur, Camera, Producent
  145. 1911
    Regisseur, Producent
  146. 1911
    Regisseur, Producent
  147. 1911
    Regisseur, Camera, Producent
  148. 1911
    Regisseur, Producent
  149. 1911
    Regisseur, Producent
  150. 1911
    Regisseur, Camera, Producent
  151. 1911
    Regisseur, Producent
  152. 1911
    Regisseur, Producent
  153. 1911
    Regisseur, Producent
  154. 1911
    Producent, Regisseur
  155. 1912
    Regisseur, Producent
  156. 1912
    Producent, Regisseur, Camera
  157. 1912
    Camera, Regisseur, Producent
  158. 1912
    Regisseur, Camera, Producent
  159. 1912
    Regisseur, Camera, Producent
  160. 1912
    Regisseur, Camera, Producent
  161. 1912
    Regisseur, Producent
  162. 1912
    Regisseur, Camera, Producent
  163. 1912
    Regisseur, Camera, Producent
  164. 1912
    Producent, Regisseur, Camera
  165. 1913
    Regisseur, Producent
  166. 1913
    Regisseur, Camera, Producent
  167. 1913
    Regisseur, Producent
  168. 1913
    Regisseur, Producent
  169. 1913
    Regisseur, Producent, Camera
  170. 1913
    Regisseur, Camera, Producent
  171. 1914
    Regisseur, Camera, Producent
  172. 1914
    Producent
  173. 1914
    Producent, Camera
  174. 1914
    Camera
  175. 1914
    Camera
  176. 1915
    Camera, Producent
  177. 1918
    Camera, Producent, Regisseur
  178. 1918
    Regisseur, Scenarioschrijver
  179. 1918
    Regisseur
  180. 1918
    Camera
  181. 1919
    Camera, Regisseur, Producent
  182. 1920
    Regisseur, Camera, Producent
  183. 1920
    Camera, Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie