F.A. Nöggerath jr.

geboortedatum
25-08-1880
overleden
29-08-1947

biografie

Franz Anton Nöggerath jr. was de zoon van de Amsterdamse theaterexploitant en filmproducent Franz Anton Nöggerath sr. In 1897 werd hij door zijn vader naar Engeland gestuurd om daar het filmvak te leren bij de The Warwick Trading Company. Bij deze maatschappij begon hij zijn carrière in het laboratorium en als cameraman in onder andere Noorwegen en IJsland. In 1906 richtte hij in Engeland een eigen bedrijfje op dat print- en ontwikkelwerk deed voor filmmaatschappijen.

Nöggerath jr. keerde in december 1908 terug naar Amsterdam om - samen met zijn stiefmoeder - zijn overleden vader op te volgen als filmvertoner en -distributeur. Tussen 1909 en 1913 was hij ook actief als producent: hij produceerde De greep  en in stichtte in 1911 een eigen filmstudio in de buurt van Sloten. Daar nam hij in totaal vijftien speelfilms op. De kosten waren echter tehoog en in 1913 werd productie stopgezet. Tot in het begin van de jaren twintig bleef Nöggerath actief als vertoner en distributeur. Daarna verliet hij de filmwereld en ging werken voor een reisbureau.

filmografie

  1. 1909
    Producent
  2. 1909
    Regisseur, Producent
  3. 1909
    Producent, Camera
  4. 1909
    Producent
  5. 1909
    Regisseur, Producent
  6. 1909
    Producent
  7. 1909
    Producent
  8. 1909
    Regisseur, Producent
  9. 1909
    Regisseur, Producent
  10. 1909
    Regisseur, Producent
  11. 1909
    Producent
  12. 1909
    Producent
  13. 1910
    Regisseur, Producent
  14. 1910
    Producent
  15. 1910
    Producent
  16. 1910
    Producent
  17. 1910
    Producent
  18. 1910
    Producent
  19. 1911
    Producent
  20. 1911
    Producent
  21. 1911
    Producent
  22. 1911
    Producent
  23. 1911
    Producent
  24. 1911
    Producent
  25. 1911
    Producent
  26. 1911
    Producent
  27. 1911
    Producent
  28. 1911
    Producent
  29. 1911
    Producent
  30. 1911
    Producent
  31. 1911
    Producent
  32. 1911
    Producent
  33. 1912
    Producent
  34. 1912
    Producent
  35. 1912
    Producent
  36. 1912
    Producent
  37. 1912
    Producent
  38. 1912
    Producent
  39. 1912
    Producent
  40. 1912
    Producent
  41. 1912
    Producent
  42. 1912
    Producent
  43. 1912
    Producent
  44. 1912
    Producent
  45. 1912
    Producent
  46. 1912
    Producent
  47. 1912
    Producent
  48. 1912
    Producent
  49. 1912
    Producent
  50. 1912
    Producent
  51. 1912
    Producent
  52. 1912
    Producent
  53. 1912
    Producent
  54. 1913
    Producent
  55. 1914
    Producent
  56. 1914
    Producent
  57. 1914
    Producent
  58. 1914
    Producent
  59. 1914
    Producent
  60. 1916
    Producent
  61. 1916
    Producent
  62. 1916
    Producent
  63. 1917
    Producent
  64. 1917
    Producent
  65. 1917
    Producent
  66. 1917
    Producent
  67. 1917
    Producent
  68. 1918
    Producent
  69. 1919
    Producent
  70. 1919
    Producent
  71. 1919
    Producent
  72. 1919
    Producent
  73. 1919
    Producent
  74. 1919
    Producent
  75. 1920
    Producent
  76. 1920
    Producent
  77. 1920
    Producent
  78. 1920
    Producent
  79. 1920
    Producent
  80. 1920
    Producent, Regisseur
  81. 1920
    Producent
  82. 1921
    Producent
  83. 1921
    Producent
  84. 1921
    Producent
  85. 1921
    Producent
  86. 1921
    Producent
  87. 1921
    Persoon
  88. 1921
    Producent
  89. 1921
    Producent
  90. 1921
    Producent
  91. 1922
    Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie