F.C.W. Jordans

geboortedatum
08-11-1890

biografie

F.C.W. Jordans was van 1914 tot 1922 operateur en later ook directeur van de bioscoop Cinema Palace in Arnhem. Vervolgens werd hij vertegenwoordiger van een filmverhuurkantoor.

Van 1918 tot 1920 produceerde en regisseerde Jordans een aantal films voor AFKO Film, waaronder twee korte speelfilms en een paar reportages van Arnhem en omstreken. Een van deze reportages ging over de overstromingen rondom Arnhem in de winter van 1919-1920.

filmografie

  1. 1919
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver, Camera, Montage
  2. 1919
    Camera, Montage, Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  3. 1920
    Camera, Regisseur
  4. 1920
    Producent
  5. 1920
    Regisseur
  6. 1920
    Producent
  7. 1922
    Producent
  8. 1922
    Producent
  9. 1922
    Producent
  10. 1922
    Producent
  11. 1922
    Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie