Henri Plaat

geboortedatum
1936

biografie

Henri Plaat volgde een opleiding tot typograaf en begon zijn carrière als graficus. Sinds 1963 is hij actief als beeldend kunstenaar met gouaches, collages en foto's. Vanaf 1966 maakt hij ook korte fictiefilms en reisbeelden, meestal met een kleine 16-millimeter handcamera. De reisfilms gaan bijna altijd over de schoonheid van verval en vergane glorie. Spurs of Tango, een gefilmde zoektocht in verschillende Zuid-Amerikaanse landen naar een zweem van de hoogtijdagen van de tango, won in 1981 een Gouden Kalf.

Plaats korte fictiefilms gaan vaak over de Tweede Wereldoorlog en hebben meestal iets absurdistisch; in deze categorie valt Second War Hats, waarvoor Plaat in 1987 de L.J. Jordaanprijs kreeg.

filmografie

  1. 1968
    Regisseur
  2. 1968
    Producent, Regisseur
  3. 1970
    Camera, Producent, Montage, Regisseur
  4. 1972
    Camera, Producent, Regisseur
  5. 1972
    Producent, Regisseur
  6. 1973
    Montage, Producent, Camera, Regisseur
  7. 1973
    Camera, Montage, Producent, Regisseur
  8. 1976
    Producent, Regisseur
  9. 1977
    Producent, Regisseur
  10. 1978
    Producent, Regisseur
  11. 1980
    Regisseur
  12. 1980
    Regisseur
  13. 1981
    Regisseur
  14. 1983
    Regisseur, Producent
  15. 1986
    Regisseur, Acteur
  16. 1989
    Regisseur
  17. 1989
    Regisseur
  18. 1989
    Regisseur, Scenarioschrijver, Camera, Montage
  19. 1990
    Producent, Regisseur
  20. 1991
    Regisseur, Producent
  21. 1991
    Regisseur, Camera
  22. 1995
    Regisseur, Montage, Geluid
  23. 1997
    Regisseur, Camera, Montage
  24. 2004
    Regisseur, Camera, Montage, Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie