H.J.W. van Luijnen

geboortedatum
06-08-1885
overleden
01-05-1956

biografie

Herman van Luijnen was van circa 1913 tot 1927 de vaste cameraman van de Nederlandse vestiging van Pathé Frères, de Kinematograaf Pathé Frères (Cinématographes Pathé Frères). Als zodanig was hij verantwoordelijk voor een groot deel van de (journaal-)opnamen die de Kinematograaf Pathé Frères in Nederland heeft gemaakt.

Nadat Pathé in 1927 stopte met het maken van eigen opnamen, werkte Van Luijnen voor de maatschappijen Profilti en Polygoon. Ook was hij incidenteel cameraman bij opnamen van derden.

filmografie

  1. 1913
    Camera
  2. 1913
    Camera
  3. 1913
    Camera
  4. 1913
    Camera
  5. 1913
    Camera
  6. 1913
    Camera
  7. 1913
    Camera
  8. 1913
    Camera
  9. 1913
    Camera
  10. 1913
    Camera
  11. 1913
    Camera
  12. 1913
    Camera
  13. 1913
    Camera
  14. 1913
    Camera
  15. 1913
    Camera
  16. 1913
    Camera
  17. 1913
    Camera
  18. 1913
    Camera
  19. 1913
    Camera
  20. 1913
    Camera
  21. 1914
    Camera
  22. 1914
    Camera
  23. 1914
    Camera
  24. 1914
    Camera
  25. 1914
    Camera
  26. 1914
    Camera
  27. 1914
    Camera
  28. 1914
    Camera
  29. 1914
    Camera
  30. 1914
    Camera
  31. 1914
    Camera
  32. 1914
    Camera
  33. 1914
    Camera
  34. 1915
    Camera
  35. 1915
    Camera
  36. 1915
    Camera
  37. 1915
    Camera
  38. 1916
    Camera
  39. 1916
    Camera
  40. 1916
    Camera
  41. 1916
    Camera
  42. 1916
    Camera
  43. 1916
    Camera
  44. 1916
    Camera
  45. 1916
    Camera
  46. 1916
    Camera
  47. 1916
    Camera
  48. 1916
    Camera
  49. 1916
    Camera
  50. 1916
    Camera
  51. 1916
    Camera
  52. 1916
    Camera
  53. 1916
    Camera
  54. 1916
    Camera
  55. 1916
    Camera
  56. 1916
    Camera
  57. 1916
    Camera
  58. 1916
    Camera
  59. 1916
    Camera
  60. 1916
    Camera
  61. 1916
    Camera
  62. 1917
    Camera
  63. 1917
    Camera
  64. 1917
    Camera
  65. 1917
    Camera
  66. 1917
    Camera
  67. 1917
    Camera
  68. 1917
    Camera
  69. 1917
    Camera
  70. 1917
    Camera
  71. 1917
    Camera
  72. 1917
    Camera
  73. 1917
    Camera
  74. 1917
    Camera
  75. 1917
    Camera
  76. 1917
    Camera
  77. 1917
    Camera
  78. 1917
    Camera
  79. 1917
    Camera
  80. 1917
    Camera
  81. 1917
    Camera
  82. 1917
    Camera
  83. 1917
    Camera
  84. 1917
    Camera
  85. 1917
    Camera
  86. 1917
    Camera
  87. 1917
    Camera
  88. 1917
    Camera
  89. 1917
    Camera
  90. 1917
    Camera
  91. 1917
    Camera
  92. 1917
    Camera
  93. 1917
    Camera
  94. 1918
    Camera
  95. 1918
    Camera
  96. 1918
    Camera
  97. 1918
    Camera
  98. 1918
    Camera
  99. 1918
    Camera
  100. 1918
    Camera
  101. 1918
    Camera
  102. 1918
    Camera
  103. 1918
    Camera
  104. 1919
    Camera
  105. 1919
    Camera
  106. 1919
    Camera
  107. 1919
    Camera
  108. 1919
    Camera
  109. 1919
    Producent, Camera
  110. 1919
    Camera, Producent
  111. 1919
    Camera
  112. 1919
    Camera
  113. 1919
    Camera
  114. 1919
    Camera
  115. 1919
    Camera, Cameo
    [?]
  116. 1919
    Camera
  117. 1919
    Camera
  118. 1919
    Camera
  119. 1919
    Camera
  120. 1919
    Camera
  121. 1919
    Camera
  122. 1919
    Camera
  123. 1919
    Camera
  124. 1919
    Camera
  125. 1919
    Camera
  126. 1919
    Camera
  127. 1919
    Camera
  128. 1919
    Camera
  129. 1919
    Camera
  130. 1919
    Camera
  131. 1919
    Camera
  132. 1919
    Camera
  133. 1919
    Camera
  134. 1920
    Camera, Producent
  135. 1920
    Camera
  136. 1920
    Camera, Producent
  137. 1920
    Camera
  138. 1920
    Camera
  139. 1920
    Camera
  140. 1920
    Camera
  141. 1920
    Camera
  142. 1920
    Camera
  143. 1920
    Camera
  144. 1920
    Camera
  145. 1920
    Camera
  146. 1920
    Camera, Producent
  147. 1920
    Camera
  148. 1920
    Camera
  149. 1920
    Camera
  150. 1920
    Camera
  151. 1920
    Camera
  152. 1921
    Camera
  153. 1921
    Camera
  154. 1921
    Camera
  155. 1921
    Camera
  156. 1921
    Camera
  157. 1921
    Camera
  158. 1921
    Camera
  159. 1921
    Camera
  160. 1921
    Camera
  161. 1921
    Camera
  162. 1921
    Camera
  163. 1921
    Camera
  164. 1921
    Camera
  165. 1921
    Camera
  166. 1921
    Camera
  167. 1921
    Camera
  168. 1921
    Camera
  169. 1921
    Camera
  170. 1921
    Camera
  171. 1921
    Camera
  172. 1921
    Camera
  173. 1921
    Camera
  174. 1921
    Camera
  175. 1921
    Camera
  176. 1921
    Camera
  177. 1921
    Camera
  178. 1921
    Camera
  179. 1921
    Camera
  180. 1922
    Camera
  181. 1922
    Camera
  182. 1922
    Camera
  183. 1922
    Camera
  184. 1922
    Camera
  185. 1922
    Camera
  186. 1922
    Camera
  187. 1922
    Camera
  188. 1922
    Camera
  189. 1922
    Camera
  190. 1922
    Camera
  191. 1922
    Camera
  192. 1922
    Camera
  193. 1922
    Camera
  194. 1922
    Camera
  195. 1922
    Camera
  196. 1922
    Camera
  197. 1922
    Camera
  198. 1922
    Camera
  199. 1922
    Camera
  200. 1923
    Camera
  201. 1923
    Camera
  202. 1923
    Camera
  203. 1923
    Camera
  204. 1923
    Camera, Regisseur
  205. 1923
    Camera
  206. 1923
    Camera
  207. 1923
    Camera
  208. 1923
    Camera
  209. 1923
    Producent, Camera
  210. 1923
    Camera
  211. 1923
    Camera
  212. 1923
    Camera
  213. 1923
    Camera

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie