Maurits H. Binger

geboortedatum
05-04-1868
overleden
09-04-1923

biografie

Producent en regisseur Maurits H. Binger kwam uit een Haarlemse ondernemersfamilie. Hij was mede-eigenaar van de Steen-, Licht- en Boekdrukkerij der Firma Emrik & Binger. Ook was hij een verwoed amateurfotograaf.

In mei 1912 richtte hij samen met anderen twee filmmaatschappijen op: de Maatschappij voor Wetenschappelijke Cinematografie en de Maatschappij voor Artistieke Cinematografie. Deze bedrijven produceerden respectievelijk documentaires en speelfilms. In 1913 fuseerden beide maatschappijen tot Filmfabriek Hollandia. Binger was in de eerste plaats ondernemer, film was zijn hobby.

Na het vertrek van Hollandia's eerste vaste regisseur Louis H. Chrispijn sr. begon hij echter vaker te regisseren. Met ongeveer dertig lange speelfilms op zijn naam groeide hij uit tot de productiefste Nederlandse regisseur van de jaren tien.

Na de Eerste Wereldoorlog probeerde Binger een internationale doorbraak voor Hollandia te forceren door in zee te gaan met de Britse distributeur A.G. Granger en de regisseur B.E. Doxat-Pratt. De samenwerking leidde niet tot het gewenste succes en vlak na Bingers vroegtijdige dood in 1923 werd zijn geesteskind Filmfabriek Hollandia failliet verklaard.

foto's

filmografie

  1. 1912
    Producent
  2. 1912
    Regisseur, Producent
  3. 1912
    Producent, Regisseur
  4. 1912
    Producent, Acteur
  5. 1912
    Producent
  6. 1913
    Producent
  7. 1913
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  8. 1913
    Producent
  9. 1913
    Producent
  10. 1913
    Producent
  11. 1913
    Producent
  12. 1913
    Producent
  13. 1913
    Producent
  14. 1913
    Producent
  15. 1913
    Producent
  16. 1913
    Producent
  17. 1913
    Producent
  18. 1913
    Producent
  19. 1913
    Producent
  20. 1913
    Producent
  21. 1914
    Producent
  22. 1914
    Producent
  23. 1914
    Producent
  24. 1914
    Producent
  25. 1914
    Producent
  26. 1914
    Producent, Acteur
  27. 1914
    Producent
  28. 1914
    Producent
  29. 1914
    Producent
  30. 1914
    Producent
  31. 1914
    Producent
  32. 1914
    Producent
  33. 1914
    Producent
  34. 1914
    Producent
  35. 1914
    Producent
  36. 1914
    Producent
  37. 1914
    Producent
  38. 1914
    Producent
  39. 1914
    Producent
  40. 1914
    Producent
  41. 1914
    Regisseur, Producent
  42. 1915
    Producent
  43. 1915
    Producent
  44. 1915
    Producent
  45. 1915
    Producent
  46. 1915
    Producent
  47. 1915
    Regisseur, Producent
  48. 1915
    Regisseur, Producent
  49. 1915
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  50. 1915
    Regisseur, Producent
  51. 1915
    Producent
  52. 1915
    Producent
  53. 1915
    Regisseur, Producent
  54. 1916
    Producent
  55. 1916
    Producent
  56. 1916
    Regisseur, Producent
  57. 1916
    Producent, Regisseur
  58. 1916
    Regisseur, Scenarioschrijver
  59. 1917
    Producent
  60. 1917
    Producent
  61. 1917
    Producent
  62. 1917
    Producent
  63. 1917
    Producent
  64. 1917
    Producent
  65. 1917
    Producent
  66. 1917
    Producent
  67. 1917
    Regisseur, Producent
  68. 1917
    Producent
  69. 1917
    Regisseur, Producent
  70. 1917
    Producent
  71. 1917
    Producent
  72. 1917
    Regisseur, Producent
  73. 1917
    Producent
  74. 1917
    Producent
  75. 1917
    Regisseur, Producent
  76. 1917
    Producent
  77. 1917
    Producent
  78. 1918
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  79. 1918
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  80. 1918
    Producent
  81. 1918
    Producent
  82. 1918
    Producent
  83. 1918
    Regisseur, Producent
  84. 1918
    Producent, Regisseur
  85. 1918
    Regisseur, Producent
  86. 1918
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  87. 1918
    Regisseur, Producent
  88. 1918
    Producent
  89. 1918
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  90. 1919
    Producent
  91. 1919
    Regisseur, Producent
  92. 1919
    Regisseur, Producent
  93. 1919
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  94. 1919
    Producent
  95. 1919
    Scenarioschrijver, Regisseur, Producent
  96. 1919
    Regisseur, Producent
  97. 1919
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  98. 1919
    Regisseur, Producent
  99. 1920
    Regisseur, Producent
  100. 1920
    Producent
  101. 1920
    Producent, Regisseur
  102. 1920
    Producent
  103. 1920
    Producent
  104. 1920
    Producent
  105. 1920
    Regisseur, Producent
  106. 1920
    Regisseur, Producent
  107. 1920
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  108. 1921
    Producent
  109. 1921
    Producent
  110. 1921
    Regisseur, Producent
  111. 1921
    Producent
  112. 1921
    Producent
  113. 1921
    Regisseur, Producent
  114. 1921
    Producent
  115. 1922
    Producent
  116. 1922
    Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
  117. 1922
    Producent
  118. 1922
    Producent, Scenarioschrijver
  119. 1922
    Producent, Scenarioschrijver, Regisseur
  120. 1923
    Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie