Wim Verstappen

geboortedatum
04-05-1937
overleden
24-07-2004

biografie

Wim Verstappen was een Nederlandse film- en televisiemaker, producent en scenarioschrijver. In 1961 begon Verstappen aan de Film en Televisie Academie in Amsterdam. Kort daarna trad hij toe tot de redactie van het filmtijdschrift Skoop, dat door Pim de la Parra, Nikolai van der Heyde en Gied Jaspars was opgericht.

Vervolgens maakte Verstappen samen met Pim de la Parra een aantal films onder hun eigen productiebedrijf, Scorpio Films. Geïnspireerd door de Franse nouvelle vague debuteerde het duo in 1966 met de lowbudget film De minder gelukkige terugkeer van Joszef Katús naar het land van Rembrandt. Er volgden in rap tempo meer films. Hun grootste commerciële succes was het erotische Blue Movie (1971), waarvoor indertijd ruim 2,3 miljoen kaartjes werden verkocht.
Na Wan Pipel (1976) beëindigden Verstappen de De la Parra hun samenwerking.

Andere films van Verstappen zijn het soapachtige familiedrama VD, het vliegtuigavontuur Dakota, de oorlogsfilm Pastorale 1943 en de politiefilm De ratelrat

filmografie

  1. 1966
    Tweede camera, Geluid, Regisseur, Scenarioschrijver
  2. 1966
    Regisseur, Scenarioschrijver
  3. 1969
    Scenarioschrijver, Regisseur
  4. 1969
    Producent, Scenarioschrijver
  5. 1970
    Producent
  6. 1971
    Regisseur, Scenarioschrijver
  7. 1972
    Scenarioschrijver, Regisseur
  8. 1973
    Producent
  9. 1974
    Scenarioschrijver, Regisseur
  10. 1974
    Regisseur
  11. 1975
    Scenarioschrijver, Regisseur
  12. 1975
    Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun EYE

Steun EYE en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie