Skip to content

Animatiesensatie

Met stop-motion kun je alles tot leven wekken. Een dansende klei-animatie van je huisdier of je schoen die verliefd wordt op een schaar. In deze workshop kan het allemaal!

Een leerling neemt foto's om te gebruiken in de stop-motion film

In deze workshop ontdekken leerlingen de magie van animatie. Met filmmateriaal uit de rijke collectie van Eye als inspiratie maken ze samen een stop-motion film door 200 foto’s te nemen en die versneld achter elkaar af te spelen. Van de ene op de andere foto kan je het beeld ingrijpend laten veranderen. Zo kan met deze techniek alles tot leven worden gewekt. Objecten en mensen kunnen verdwijnen, veranderen, plotseling gaan bewegen of uit het niets verschijnen.

De workshop kan worden aangepast voor elk niveau in het vo. Oudere leerlingen worden uitgedaagd om meerdere animatiestijlen te combineren terwijl de jongere leerlingen vooral ingaan op de magische basistechnieken. Het programma sluit aan op kerndoelen 48, 50, 51 en 52 en bij eindtermen van Kunst Algemeen, beeldende vorming en CKV.

Informatie

Duur

1,5 - 2 uur

Prijs

€ 325,- (1,5 uur); € 350,- (2 uur) per klas

Aantal deelnemers

10-30 leerlingen

Aantal begeleiders

Neem per 15 leerlingen één begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Voor wie

Alle niveaus in het vo

Speciaal onderwijs

Voor speciaal onderwijs groepen adviseren wij een maximum aantal van 15 leerlingen en twee begeleiders

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye