Skip to content

Celluloid Remix

Creatieve montageworkshop met oude filmfragmenten. Kijk, knip en remix: in deze workshop maken leerlingen een videoclip met oude filmfragmenten uit de filmcollectie van Eye. De beelden zijn 100 jaar oud, maar door slimme montagetrucs komen de beelden weer tot leven. Iemand uit 1910 laten dansen op muziek van nu? Het kan in de workshop Celluloid Remix.

Vrij experimenteren

Door beelden te combineren en ze te bewerken (flippen, inkleuren, terugspoelen, opknippen) ontdekken leerlingen de kracht van montage. Er zijn geen harde spelregels bij remixen, waardoor leerlingen vrij kunnen experimenteren met het archiefmateriaal.

Remixen

De workshop start met een stuk inspiratie: (video)clips van beroemde artiesten en VJ’s worden bekeken. Leerlingen gaan in tweetallen aan de slag met hun remix en worden door drie filmdocenten begeleid bij elke stap. Aan het einde worden alle remixes vertoond.

Nederlandse filmerfgoed

Extra leuk: Onze collectiespecialist selecteert jaarlijks een aantal van de remixen voor onze collectie. Zo krijgt het werk van jouw leerlingen de kans zelf onderdeel te worden van het Nederlandse filmerfgoed.

Pro versie

Voor groepen met veel ervaring met film maken is er een pro versie van deze workshop. Hierbij kies je uit twee opdrachten (videoclip of korte film) en is er meer tijd voor de montage. Twijfel je over of de pro versie bij je past? Neem gerust contact met ons op.

Informatie

Celluloid Remix sluit aan op kerndoelen 48, 50, 51 en 52 en bij eindtermen van Kunst Algemeen en CKV.

Duur

2 uur en 30 minuten (pro versie 3 uur)

Prijs

€ 375,- (pro versie € 400,-) per klas

Aantal leerlingen

10-30 leerlingen

Aantal begeleiders

Neem één begeleider per 15 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Voor wie

Alle leerjaren van havo/vwo, vmbo-gl, vmbo-tl en mbo
De pro versie is geschikt voor mbo’s, hbo’s en vo scholen met veel filmervaring

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye