Feit en fictie: verbeelding van oorlog in film

Hoe verbeeld je een oorlog? Kan een film daarin objectief zijn? Op 27 maart en 24 april onderzoeken we deze vragen middels film, stellingen en dialoog tijdens een speciaal zaalprogramma in Eye Filmmuseum voor havo/vwo-bovenbouw en mbo-leerlingen.

Centraal staat de vertoning van de moderne klassieker Waltz with Bashir (2008), de allereerste animatiedocumentaire ooit. Ideaal om met leerlingen te onderzoeken wat de grenzen zijn tussen feit en fictie. Regisseur Ari Folman neemt je mee op een zoektocht naar zijn verdrongen verleden als soldaat. Wat begint met een droom over een roedel bloeddorstige honden eindigt in nachtmerries over bloedbaden in Palestijnse vluchtelingenkampen. Waltz with Bashir is geen gewone documentaire, maar een documentaire die de maker de vrijheid gaf feiten, nachtmerries en associaties samen te smelten tot één geheel.

Let op! Waltz with Bashir heeft van Kijkwijzer het certificaat 16 ontvangen. 

In dit programma staat de subjectieve blik van film(makers) centraal, niet de waarheidsvinding. Dit maakt het programma interessant voor leerlingen van de vakken burgerschap, filosofie, geschiedenis, maatschappijleer, CKV en kunst.

 

Prijs:

€2,50 per leerling

Duur:2 uur
Data:

27 maart 2019 10:00 - 12:00
24 april 2019 09:45 - 11:45
Er zijn geen andere data of tijden mogelijk

Aantal leerlingen:

De zaal heeft een beperkte capaciteit. Wil je verzekerd zijn van een plek, boek dan zo snel mogelijk.

Aantal begeleiders:Neem voor elke 15 leerlingen een begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis.

Boeken? Mail dan naar educatie@eyefilm.nl

Dit educatieve programma wordt georganiseerd rondom de expositie A Tale of Hidden Histories en het filmprogramma Shell Shock in Eye Filmmuseum, Amsterdam.