Skip to content

History Repeats

Wat maakt een slapstick een slapstick? Hoeveel shots heb je nodig voor een intense westernscène? In de workshop History Repeats maken de leerlingen zelf een korte film, geïnspireerd op beroemde films uit de collectie van Eye.

Leerlingen nemen scènes op om in hun film te gebruiken
© Nadine Maas

Aan het begin van de workshop bekijken de leerlingen historische filmbeelden om inspiratie op te doen. Vervolgens wordt onder begeleiding van filmdocenten het gehele proces van film maken doorlopen; een eigen verhaal bedenken, filmen, monteren in een professioneel montageprogramma en tot slot de vertoning van eigen werk.

Uniek aan de workshop is dat leerlingen begeleid worden door een team van vier filmdocenten. Door de intensieve begeleiding lukt het om leerlingen in een halve dag de basis van het film maken mee te geven. Niet voor niets is dit al 10 jaar onze meest populaire workshop!

Dit programma is geschikt voor alle niveaus in het vo. Het programma sluit aan op kerndoelen 48, 50, 51 en 52 en bij eindtermen van Kunst Algemeen en CKV.

Bekijk een video die door leerlingen werd gemaakt tijden de History Repeats workshop.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Still uit een video die door leerlingen werd gemaakt tijden de History Repeats workshop

Informatie

Duur

3,5 uur

Prijs

€ 425,- per klas

Aantal leerlingen

10-30 leerlingen

Aantal begeleiders

Neem per 15 leerlingen één begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Voor wie

Alle niveaus in het vo

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye