educatie

Ontdek film in EYE Filmmuseum met bijzondere workshops, interactieve filmprogramma's in de bioscoopzaal en rondleidingen door de tentoonstellingen. Of ga in de klas aan de slag met lesmateriaal of een gastles van EYE.

EYE en filmeducatie

Filmeducatie is één van de speerpunten van EYE. Met als doelstelling het stimuleren van passie voor en kennis over film via het leren begrijpen (analyse en reflectie) en gebruiken (productie en selectie) van film (en aanverwante media) streeft EYE ernaar iedereen in Nederland minimaal eenmaal in zijn/haar leven in contact te laten komen met de verschillende activiteiten van filmeducatie (film kijken, maken, delen, beleven).

Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Voordat kinderen kunnen lezen en schrijven, hebben ze vaak de wereld al ontdekt via het bewegend beeld. Het begrijpen van beeldtaal van film is onmisbaar geworden in onze gemedialiseerde samenleving. Ook als cultuurvak biedt film vele mogelijkheden, want film is kunst, film is entertainment en film is cultureel erfgoed.

Behalve programma's in het museum in Amsterdam ontwikkelt de afdeling educatie ook en landelijke filmprogramma’s en lesmaterialen voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs.

Als kenniscentrum van de filmsector geeft EYE advies aan andere instellingen en stimuleert kwaliteit, samenhang van en variatie in het (inter)nationale filmeducatieve aanbod. EYE Educatie werkt aan deskundigheidsbevordering door middel van publicaties, trainingen, seminars en debatten en door aanbieders en het onderwijs met elkaar in contact te brengen. Ook coördineert EYE het Netwerk Filmeducatie en het Amsterdams Filmmenu.

Voor de filmbranche

De afdeling Educatie van EYE adviseert de filmbranche en andere culturele instellingen over de mogelijkheden van filmeducatie. U kunt bij EYE terecht voor advies dat gaat over film in relatie tot educatie: filmprogrammering- en selectie, deskundigheidsbevordering, didactiek en de ontwikkeling en toepassing van filmeducatieve activiteiten en materialen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van filmeducatie, toegespitst op een specifieke situatie en doelgroep? Bent u op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners voor een filmeducatief project? Bent u op zoek naar een koppeling van filmeducatie met leer- en kerndoelen voor verschillende onderwijstypen? Wilt u weten welke actuele films geschikt zijn voor jongere doelgroepen? Wilt u feedback op een projectplan voor filmeducatie?
Klik hier (pdf download) voor aanvullende informatie en neem voor vrijblijvend advies contact op met de afdeling educatie van EYE via educatie@eyefilm.nl

Blijf op de hoogte van ons laatste educatienieuws

contact

EYE, afdeling educatie
IJpromenade 1,1031 KT Amsterdam
020 – 7582 360
educatie@eyefilm.nl

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00

let op: EYE is gesloten op woensdag 11 november

meer informatie

prijzen

tentoonstelling  - Michelangelo Antonioni
voor deze tentoonstelling geldt een toeslag van 3,50

regulier €9,- + €3,50

€12,50

reductie* €7,50 + €3,50

€11,-

vriend** €6,75 + €3,50 (eenmalig) 

€10,25

museumkaart Gratis + € 3,50 (eenmalig)

€3,50

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€8,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€10,25

combiticket expositie & film €15,- + €3,50

€18,50

Film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

 

bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie