alles kan met animatie

Als je het kunt verzinnen, dan kun je het maken met animatie. In dit programma krijgen leerlingen diverse korte animatiefilms uit de collectie van Eye Filmmuseum te zien, oude én nieuwe films.

Hoe kan een lucifer volleyballen, een steen in een schildpad veranderen en een konijn praten? In elke film gebeurt iets dat in het echt niet kan, maar wel in een animatiefilm. Als je het kunt verzinnen, dan kun je het maken met animatie. 

Het programma wordt actief begeleid door een museumdocent, de leerlingen krijgen kijkvragen en ontdekken dat films er vroeger anders uitzagen. Bij het programma zijn korte opdrachten om na afloop zelf in de klas te doen.  

Animatie in de klas? Eye biedt dit programma ook als gastles in de klas aan.

Het is mogelijk om aansluitend op de filmvoorstelling een begeleid bezoek aan het Panorama te boeken.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of - boot naar Eye.
meer informatie

  • Kiekje (2012)

duur:1 uur
prijs:€ 5,50 per leerling, starttarief gaat uit van 30 leerlingen
aantal leerlingen:Minimaal 10 - maximaal 130
aantal begeleiders:Neem 2 begeleiders per 30 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis
kerndoelen:

Oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd): 52; Kunstzinnige oriëntatie: 56

voor wie:Groep 5 en 6

onderdeel van filmjuwelen


Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van Eye. Film wordt ingezet om de leerlingen bewust te maken van cultureel erfgoed en de veranderingen in de maatschappij.