gastles spelen

Haal het museum je klas in met onze gastlessen. De museumdocent komt naar je klas. Samen bekijken en bespreken we korte films uit de museumcollectie, allemaal met het thema 'spelen'. Hoe speelden kinderen vroeger en hoe spelen wij nu? Daarna gaan leerlingen aan de slag met vrolijke en creatieve doe-opdrachten.

spelen vroeger en nu

In een van de films is te zien hoe kinderen vroeger in de speeltuin speelden. Hoe ze zaklopen en ringsteken. En hoe Lea probeert te rolschaatsen, wat nog best lastig is. De leerlingen ontdekken ook hoe kinderen vroeger acteerden in een film. Ze spelen net zoals de acteurs in de stille film dat doen en zingen mee met een lied in weer een andere film. Sommige filmpjes zijn wel 100 jaar geleden gemaakt: nog voordat opa en oma geboren waren. 

kijkvragen en knutselen

Vooraf geeft de museumdocent kijkvragen mee, zodat de leerlingen gericht naar de films kijken. Na de filmvertoningen praat de museumdocent met ze na over oude films, zwart-wit films en (het ontbreken van) geluid. De leerlingen gaan vervolgens aan de slag met de knutselopdracht. Ze maken een mooie wonderschijf, waarmee ze stilstaand beeld laten bewegen. Leuk om mee naar huis te nemen en zo te laten zien wat ze over film hebben geleerd. 

Bekijk ook onze gastlessen voor groep 5 en 6 (animatie) en groep 7 en 8 (stunts).

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

duur:1 uur 30 minuten
prijs:€ 110,- per gastles
aantal leerlingen:Maximaal 1 klas
kerndoelen:

Oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd): 52; Kunstzinnige oriëntatie: 55 en 56

voor wie: Groep 3 en 4