gastles spelen

Het klaslokaal wordt een bioscoop! De klas kijkt in deze gastles samen naar oude, korte en grappige films met het thema ‘spelen’.

In de films zie je bijvoorbeeld hoe kinderen vroeger in de speeltuin speelden, hoe ze zaklopen en ringsteken en hoe Lea probeert te rolschaatsen, wat nog best lastig is. De klas ontdekt ook hoe kinderen vroeger acteerden in een film. De leerlingen spelen samen zoals de acteurs in de stille film dat doen. Ze zingen mee met een liedje in een film, dat vooraf in de klas geoefend is.

Vooraf geeft de museumdocent kijkvragen mee, zodat de leerlingen gericht naar de films kijken. Na de filmvertoningen praat de museumdocent met ze na over oude films, zwart-wit films en (het ontbreken van) geluid. Sommige filmpjes zijn wel 100 jaar geleden gemaakt: nog voordat opa en oma geboren waren. 
De leerlingen gaan vervolgens aan de slag met de knutselopdracht. Ze maken een mooie wonderschijf, waarmee ze stilstaand beeld laten bewegen. Leuk om mee naar huis te nemen en zo te laten zien wat ze over film hebben geleerd. 

Er zijn ook gastlessen voor groep 5 en 6 (animatie) en groep 7 en 8 (stunts).
 

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of -boot naar Eye.
meer informatie

duur:1 uur 30 minuten
prijs:€ 110,- per gastles
aantal leerlingen:Maximaal 1 klas
kerndoelen:

Oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd): 52; Kunstzinnige oriëntatie: 55 en 56

voor wie: Groep 3 en 4

onderdeel van filmjuwelen


Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van Eye. Film wordt ingezet om de leerlingen bewust te maken van cultureel erfgoed en de veranderingen in de maatschappij.