gastles stunts

Het klaslokaal wordt een bioscoop! In deze gastles met het thema ‘stunts’ kijken de leerlingen samen naar grappige, oude en nieuwe filmfragmenten en korte films boordevol filmstunts uit de collectie van het museum. 

Hoe kun je van een trap af fietsen, over een koord naar een wolkenkrabber lopen, met een auto door een huis rijden en zonder parachute uit een vliegtuig springen? 

Wat is echt en wat is nep? Wat geloof je en wat geloof je niet? We onderzoeken hoe stunts werken en ontdekken dat acteren vroeger levensgevaarlijk was. Ook is er aandacht voor verschillende filmtechnieken en de technische ontwikkelingen bij stunts dankzij de komst van de computer. 

Op basis van de beschikbare apparatuur in de klas gaan de leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten: ze oefenen een stunttruc of maken een storyboard van een zelfbedachte filmstunt. 

Er zijn ook gastlessen voor groep 3 en 4 (spelen) en groep 5 en 6 (animatie).

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

onderdeel van filmjuwelen


Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van Eye. Film wordt ingezet om de leerlingen bewust te maken van cultureel erfgoed en de veranderingen in de maatschappij.

duur:2 uur
prijs:€ 110 per gastles
aantal leerlingen:Maximaal 1 klas
kerndoelen:

Oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd): 51 en 52; 
Kunstzinnige oriëntatie: 55 en 56

voor wie:Groep 7 en 8