toveren met film

In deze workshop onderzoeken en ontdekken kleuters hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen en wat er nog meer nodig is voor een film. Spelenderwijs ontdekken ze wat film eigenlijk is en hoe je ogen je voor de gek kunnen houden.  

In de workshop Toveren met film spelen de kleuters met optische illusies, licht(projectie) en stop-motion. Ze acteren zonder woorden en maken een eigen ‘wonderschijf’ waarmee ze een vis in een vissenkom toveren.

De kinderen werken samen en in kleine groepjes aan de verschillende onderdelen. Aan het eind van de workshop kijken we samen naar de stop-motion filmpjes en de stille film die de kleuters hebben gemaakt. We praten na over de betoverende ervaringen. De zelfgemaakte wonderschijf gaat mee naar huis en de filmpjes mailen we naar de groepsleerkracht, zodat ook de ouders en andere leerlingen het resultaat van deze kleine filmmakers kunnen zien.

begeleiding

Voor de kleuterworkshop is het nodig dat er voldoende begeleiding mee gaat vanuit de school. Er is minimaal één begeleider nodig per vijf kleuters. De begeleiders krijgen een eigen groepje kinderen, met wie ze alle onderdelen van de workshop langsgaan.

In samenwerking met Taartrovers.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of -boot naar Eye.

meer informatie

duur:

1 uur 40 minuten inclusief korte pauze
prijs:€ 200,- voor maximaal 25 kinderen. Begeleiding is gratis

aantal deelnemers:

Maximumaantal deelnemers  is 25 kinderen exclusief begeleiding

aantal begeleiders:

Er is minimaal 1 begeleider nodig per 5 kleuters. Toegang voor begeleiders is gratis

kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie: 54 en 56

voor wie:Groep 1 en 2