filmjuwelen gastlessen

Laat de leerlingen de wereld van film ontdekken. Met een interactieve inleiding, filmkijken en doe-opdrachten leren ze over de overeenkomsten tussen vroeger en nu.

lees verder

De Filmjuwelen-gastlessen slaan een brug tussen de belevingswereld van de leerlingen en meer dan 100 jaar filmgeschiedenis. Onder begeleiding van een gastdocent worden in de klas een aantal korte films uit de collectie van EYE vertoond binnen een herkenbaar en aantrekkelijk thema voor de leerlingen.

Alle gastlessen in de klas beginnen met een korte interactieve inleiding, daarna worden de films bekeken en de les wordt afgesloten met een doe-opdracht. Leerlingen krijgen door het bekijken van de films een globaal overzicht van de filmgeschiedenis en zien hoe de wereld om ons heen veranderd is. De inhoud van de erfgoedles sluit aan bij de kerndoelen 52, 55, 56.

Prijs: € 100,- (incl. BTW) per klas.
Duur: 90 tot 120 minuten.
Programma:
Groep 3/4: de leerlingen zien zes korte films die laten zien hoe spelen en speelgoed van vroeger op film zijn vastgelegd en hoe de wereld om ons heen veranderd is. Na het bekijken van de films maken de leerlingen een wonderschijf.    

Groep 5/6: de leerlingen zien vijf korte films waarin dieren de hoofdrol spelen en leerlingen ontdekken dat de stad altijd een plek is geweest voor dieren. Na het bekijken van de films leren de leerlingen aan de hand van een doe-opdracht meer over de principes van montage.    

Groep 7/8: de leerlingen zien vijf korte films waarin de fiets is vastgelegd vanaf het moment dat film werd uitgevonden tot ver daarna. Na het bekijken van de films gaan de leerlingen zelf acteren.

Boeken
U kunt de Filmjuwelen-gastles boeken via filmjuwelen@eyefilm.nl, tel 020 758 2360. Vraag een gastles minimaal 4 weken van tevoren aan. Uw school dient te beschikken over projectiemogelijkheden om de films vanaf dvd in de klas te kunnen vertonen.

Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van EYE.