raar maar waar

Wegdromen in een nieuwe wereld kan met een boek, maar ook met een film. Leerlingen kijken in dit programma samen naar een aantal korte films en ontdekken welke trucs een filmmaker heeft om die nieuwe wereld echt te laten lijken, of heel raar en anders. 

Het programma wordt actief begeleid door een museumdocent. De leerlingen ontdekken dat net als in een boek, ook in een film een nieuwe wereld wordt gecreëerd. Zeker bij animatie is alles mogelijk, maar ook in live-action film wordt de werkelijkheid gemanipuleerd. Filmmakers gebruiken hiervoor technieken als montage, special effects en muziek. Hoe raar de wereld van de film ook is, al deze middelen zorgen ervoor dat je deze wereld voor waar aanneemt. 

De films sluiten aan bij de onderwijsthema’s avontuur, kunst en cultuur, fantasie en verhalen.
Er is digitaal lesmateriaal beschikbaar om zelf in de klas te gebruiken dat aansluit bij leerdoelen van de vakgebieden Kunstzinnige oriëntatie, Talen en Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of - boot naar Eye.
meer informatie

  • Johnny Bakru (2014)

  • Mr. Hublot (2014)

  • Jack (2014)

duur:1 uur 30 minuten
prijs:€ 5,50 per leerling, starttarief gaat uit van 30 leerlingen
aantal leerlingen:Minimaal 10 - maximaal 130
aantal begeleiders:

Neem 2 begeleiders per 30 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

kerndoelen:Kunstzinnige oriëntatie: 56; Oriëntatie op jezelf en de wereld (tijd): 52
voor wie:Groep 3 t/m 6