reis door de film

Ga samen met je klas op reis door de wonderlijke wereld van film. In dit programma met korte films en doe-opdrachten ontdekken de leerlingen dat er meer is te zien dan je op het eerste gezicht zou denken.

meer zien

De korte films in dit programma zijn zeer divers en bestaan uit zowel animaties als live-action. Samen met een museumdocent onderzoeken leerlingen met actieve opdrachten en kijkvragen de getoonde films. De leerlingen ontdekken spelenderwijs dat er meer te zien is in film dan je zou denken. Hoe filmmakers je meenemen in de meest wonderlijke werelden, door het gebruik van camera, special effects, muziek, licht en geluid.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of - boot naar Eye.
meer informatie

  • (Otto) - Job, Joris & Marieke, 2015

  • Pony Place - Joost Reijmers, 2013

beeldtaal

Door de op de opdrachten worden de leerlingen bewust van beeldtaal. Leerlingen zijn gewend om film te kijken en na te denken over het verhaal. Maar als je verder kijkt, wat zie je dan? Door kijkvragen, doe-opdrachten en dialoog leren leerlingen nog beter kijken: een onmisbare vaardigheid in de wereld van nu.

Met de bijbehorende lesbrief kun je na afloop in de klas verder met filmeducatie.

Tip: dit programma is mooi te combineren met Ontdek cinema.

duur:1 uur en 30 minuten
prijs:€ 200
aantal leerlingen:maximaal 30 
aantal begeleiders:Neem 2 begeleiders per 30 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis.
kerndoelen:kunstzinnige oriëntatie: 54, 55, 56
voor wie:groep 6, 7 en 8