soundtrack studio

Bij de workshop Soundtrack studio ligt de focus op de rol van geluid en muziek in film. Door samen te luisteren naar geluiden in filmfragmenten ontdekken de leerlingen hoe beeld en geluid elkaar kunnen versterken. Daarna maken ze onder begeleiding zelf de soundtrack bij een klassiek filmfragment.

De leerlingen krijgen een fragment van een film uit de collectie van Eye zonder geluid, en maken daar zelf een passende soundscape bij. Dit doen ze met huis-tuin-en-keukenmaterialen, zoals een elastiekje, een kam of plastic zakje, maar ook hun eigen stem zetten ze in. Ze onderzoeken welke geluiden bij bepaalde beelden passen en wat voor effect die geluiden hebben op wat ze zien.

In samenwerking met Taartrovers.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

gratis vervoer

Maak als Amsterdamse klas gebruik van de Cultuurbus of - boot naar Eye.
meer informatie

onderdeel van filmjuwelen


Filmjuwelen is de verzamelnaam voor alle erfgoedgerelateerde educatieprojecten van Eye. Film wordt ingezet om de leerlingen bewust te maken van cultureel erfgoed en de veranderingen in de maatschappij.

duur: 2 uur
prijs: €200,-
aantal leerlingen: Maximaal 30
aantal begeleiders: Neem 2 begeleiders per 30 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis
kerndoelen: Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55 en 56
voor wie: Groep 5 t/m 8