animatiesensatie

Met stop-motion kun je alles tot leven wekken. Een dansende klei-animatie van je huisdier of je schoen die verliefd wordt op een schaar. In deze workshop kan het allemaal!

In deze workshop ontdekken leerlingen de magie van animatie. Met filmmateriaal uit de rijke collectie van Eye als inspiratie  maken ze samen een stop-motion film door 200 foto’s te nemen en die versneld achter elkaar af te spelen. Van de ene op de andere foto kan je het beeld ingrijpend laten veranderen. Zo kan met deze techniek alles tot leven worden gewekt. Objecten en mensen kunnen verdwijnen, veranderen, plotseling gaan bewegen of uit het niets verschijnen.

De workshop kan worden aangepast voor elk niveau in het vo. Oudere leerlingen worden uitgedaagd om meerdere animatiestijlen te combineren terwijl de jongere leerlingen vooral ingaan op de magische basistechnieken.

Het programma sluit  aan op kerndoelen 48, 50, 51 en 52 en bij eindtermen van Kunst Algemeen, beeldende vorming  en CKV.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.

duur:

1,5 - 2 uur
prijs: 1,5 uur: €300,-; 2 uur: €350,-
aantal deelnemers:

10 - 30 leerlingen per workshop

aantal begeleiders:

Neem per 15 leerlingen één begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

voor wie: Alle niveaus in het vo 

film die leerlingen in deze workshop maakten:

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier