rondleiding - tentoonstelling - havo

Let’s Talk About Art X Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam - L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met groot geprojecteerde scènes uit Van Warmerdams films.

Op uitnodiging van het filmmuseum maakte Alex van Warmerdam een expositie met nieuwe films, installaties en objecten. Film, theater, vormgeving en schilderkunst komen samen en belichten alle facetten van Van Warmerdams kunstenaarschap.

  • L'histoire kaputt, foto © Hans Wilschut

  • Het zoekgeraakte meisje, foto © Hans Wilschut

  • Zijkanaal b, foto © Hans Wilschut

  • Kamer, foto © Hans Wilschut

In deze rondleiding door de tentoonstelling stellen wij ons de vraag: ‘wat is de relatie tussen film en beeldende kunst?' Aan de hand van een aantal van Van Warmerdam's werken leren wij Nederlands’ meest eigenzinnige maker beter kennen en onderzoeken wij de grenzen tussen beeldende kunst, theater en cinema.

De rondleiding sluit aan op het examenprogramma CKV (vmbo/havo/vwo). Op actieve wijze ervaart de leerling kunst en film op een open en onderzoekende manier.

Prijs:€ 60,- per groep* inclusief toegang tot de tentoonstelling
Duur:1 uur
Aantal leerlingen:*maximaal 15 leerlingen per groep
Aantal begeleiders:

Neem één begeleider per 15 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis.

Meer weten? Stel je vraag via het boekingsformulier.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.