rondleiding - tentoonstelling - vwo

zintuigenspektakel

Alvast een tip: vertel je klas vooraf zo min mogelijk over het werk van Ryoji Ikeda (Giifu, Japan, 1966). Hoe minder ze weten, hoe groter de impact. Zijn werk moet je beleven. Als je eenmaal binnenstapt word je ondergedompeld in een oneindige stroom van pixels, streepjes en bliepjes.

Ikeda - DJ, VJ en beeldend kunstenaar - balanceert met zijn audiovisuele werk op de grens van kunst en technologie. Hij maakt gebruik van wiskundige patronen, computerdata, geluid, licht, pixels en het universum: het allerkleinste en allergrootste komen samen en worden in zijn kunst verbeeld.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Het bijzondere werk van Ryoji Ikeda verwondert en spreekt een breed publiek aan. Het biedt de kans om vele leerjaren en niveaus kennis te laten maken met audiovisuele kunst. Door opdrachten, experiment en dialoog, onderzoeken en ervaren leerlingen zijn werk. Plezier, verbeelding, kritisch kijken en het onder woorden brengen van je eigen ervaring staan centraal bij de rondleiding.

De rondleiding sluit aan op de kerndoel 50, 51 en 52 van de onderbouw en het examenprogramma Kunst Algemeen en het vernieuwde CKV (havo/vwo). De tentoonstelling is uitermate geschikt voor een opdracht in Domein B - dimensie Digitaal & Analoog. De leerling wordt tevens aangesproken en gestimuleerd in zijn/haar 21th century skills. Creativiteit, kritisch denken, en computational thinking worden ontwikkeld.

  • © Ryoji Ikeda Courtesy of Shanghai 21st Century Minsheng Museum

  • © Ryoji Ikeda photo by Ryuichi Maruo, courtesy of Yamaguchi Center for Arts and Media (YCAM)

  • © Ryoji Ikeda photo by Ryuichi Maruo

Prijs:

€ 60,- per groep* inclusief toegang tot de tentoonstelling

Duur:

1 uur

Aantal leerlingen:

*maximaal 15 leerlingen per groep

Aantal begeleiders:

Neem één begeleider per 15 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis.

Lesmateriaal:

Bij deze tentoonstelling zit geen voorbereidend lesmateriaal (omdat we de leerlingen echt willen verrassen met de tentoonstelling). Wel krijgt u bij de boeking algemene informatie over Eye toegestuurd.

Deze rondleiding is te boeken vanaf 20 september t/m 2 december 2018. 

Let op: De tentoonstelling bevat strobo effecten en hoge geluidsvolumes

Meer weten? Stel je vraag via het boekingsformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.