Extra voorstelling Quay Brothers in Ons’ Lieve Heer op Solder

5 February 2014

Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling ingelast van een bijzondere filmconcert in de schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder. Op vrijdag 10 januari, 22:00 uur zijn daar twee korte films te zien van de Quay Brothers: Maska en Witold Lutoslavski. De laatste wordt live begeleid door het strijkkwartet Arcato Lingua, specialisten van de Poolse componist Witold Lutoslavski.

Extra voorstelling op veler verzoek op vrijdagavond 10 januari 22.00u. Het filmconcert op 10 januari om 20.00 is uitverkocht. Kaarten zijn niet aan de deur van de kerk te koop, alleen online of aan de kassa van EYE!

Voor Footnotes, het filmprogramma bij de tentoonstelling The Quay Brothers’ Universum, selecteerden de Amerikaanse animatiefilmers eigen werk en films van en over kunstenaars die hen inspireerden. Vrijdag 10 januari beleeft hun ode aan de Poolse componist Witold Lutoslawski, zijn Nederlandse première in de Amsterdamse schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder.

Eind jaren zeventig woonden Timothy en Steven Quay enkele maanden in Amsterdam. Een bezoek aan de schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder maakte grote indruk. De broers hebben deze geheimzinnige kerk nu uitverkoren als locatie voor de Nederlandse première van hun ode aan de Poolse componist Witold Lutoslawski. De live muzikale begeleiding is in handen van Arcato Lingua, dat Lutoslawski’s strijkkwartet uitvoert. Vooraf vertoning van Maska (Quay Brothers, 2010, 23’) naar een sciencefictionverhaal van de Poolse auteur Stanisłav Lem. Een mooie vrouw verandert in een moordenaar. Een nacht duurt drie jaar. Het verleden wisselt van plaats met het heden.