Generation Eye

Onstilbare creatieve honger? Generation Eye is inspireren en geïnspireerd worden. Iedere maand een nieuwe cross-over van verschillende kunstvormen. Altijd is film het vertrek punt. Verwacht wilde ideeën, prikkelende talks, voorpremières, vernieuwende muziek en rauw filmtalent. Uiteraard drinks met uitzicht op het IJ.

campaign image Generation Eye
© Toto Blaauw

Generation Eye is voor jonge professionals, cultuurliefhebbers, makers en ondernemers van 25 tot 40 jaar. Inspiration for the now generation!

Speciaal voor Generation Eye leden selecteren wij elke maand een waanzinnige film met interessante sprekers of optredens. Je ziet het beste van Eye. Daarnaast organiseren we om de maand een borrel waar je kennis maakt met andere jonge professionals, cultuurliefhebbers, makers en ondernemers. Tot slot krijg je toegang tot het Eye Filmbal; het jaarlijkse besloten filmfeest in Eye voor acteurs, regisseurs, distributeurs, producenten en Eye’s grootste (zakelijke) vrienden. Met jouw bijdrage ondersteun je het programma Badlands: een programma met en door opkomende filmmakers die op het punt staan door te breken en dat op hún manier willen doen.

Meld je aan

Join the club en zie het beste van Eye en nog veel meer!

Word direct lid

Programma

25 augustus

Lancering Generation Eye met Sunsets X Cinema Ecologica. Openluchtvertoning van klassieker Waterworld (1995) met optreden.

September

Eyeshadow – cinema & muziek: vertoning Boyz n the Hood (1991) met optreden van Sor.

Oktober

Slotavond Black Light

December

Filmbal

still from Badlands (Terrence Malick, US 1973)
still from Badlands (Terrence Malick, US 1973)

Badlands

Maak kennis met Nederlands filmtalent via het programma Badlands. Een nieuwe generatie makers uit uiteenlopende vakgebieden stelt zichzelf voor aan de hand van door hen gecureerde filmprogramma's met zowel eigen werk, als ook keuzefilms uit de Eye-collectie, en een flankerend programma met gasten, optredens en masterclasses van hun inspiratoren. Alle talenten bevinden zich in de eerste vijf jaar van hun carrière en krijgen onder leiding van moderator Noa Johannes een podium om hun artistieke en maatschappelijke visie te presenteren. Talentontwikkeling staat centraal: jonge makers worden gekoppeld aan gearriveerde filmprofessionals, er zijn workshops en masterclasses van filmmakers.

Heb je vragen?

Neem contact op met Annelies Kluiwstra (annelieskluiwstra@eyefilm.nl / 06-33231306) of Jan-Willem van Beek (janwillemvanbeek@eyefilm.nl / 06-15697147).