Skip to content

Sales & Events nieuws

Hier vind je het laatste nieuws van de afdeling Sales & Events. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je onderaan de pagina aan voor de nieuwsbrief.

Mensen zitten op de kade voor Eye Filmmuseum met ondergaande zon

Artikel Greater Venues

“Bij Eye Filmmuseum beleef je een ervaring die je nergens anders krijgt. Het unieke gebouw met zijn schuine muren, vele trappen en enorme ramen is ontworpen als een reeks scènes in een film: van ruimte naar ruimte verandert je beleving dankzij de afwisseling van open en besloten ruimten, lichtinval en doorkijkjes. Eye laat je anders kijken naar film én naar je event!”

Lees het hele verhaal op greatervenues.com

Nieuw: Filmen zonder camera workshop

In het aanbod van Eye Extra’s hebben we een nieuwe workshop toegevoegd: Filmen zonder camera. Een camera is natuurlijk een van de eerste dingen die in je opkomt als je denkt aan het maken van een film. Maar in dit uur ga je aan de slag zonder! Een originele, analoge filmstrook wordt gebruikt, waarin we gaan tekenen, bekrassen, gaatjes maken met een perforator of op alle andere manieren die je maar kunt bedenken. Daarna, monteren we alle creaties achter elkaar op een filmspoel en gaan we gezamenlijk het resultaat bekijken op een 16 mm projector. Een workshop die met groot succes al werd gegeven tijdens onze jaarlijkse Museumnacht, nu ook te boeken voor tijdens jouw event in Eye.

Workshop Filmen zonder camera

Opdrachtgever aan het woord

Sinds de opening van Eye 11 jaar geleden, is het congres voor oogartsen een jaarlijks terugkerende opdrachtgever. Iedere januari komen zij terug naar Amsterdam-Noord naar volle tevredenheid. In dit artikel vertellen zij vanuit hun oogpunt hoe zij het event bij Eye Filmmuseum ervaren.

Lees het hele verhaal op events.nl
© BM Fotografie

Artikel High Profile Events

"Een event bij Eye Filmmuseum is er een om niet meer te vergeten. Niet alleen omdat de markante buiten- en binnenkant van het architectonische gebouw al een ervaring op zich zijn, maar vooral omdat je je gasten volledig onderdompelt in de rijke cultuur van film. En dat kan op een luchtige speelse manier, maar ook heel breed en diepgaand. Het is de onbetwiste onderscheidende factor die Eye Filmmuseum apart zet van de rest." Dat schrijft events.nl, een bedrijf gespecialiseerd in business events.

Lees het hele verhaal op events.nl
Koningin Máxima bezoekt Eye (juni 2021) (© Hans Boddeke)
Koningin Máxima bezoekt Eye (© Hans Boddeke)

Koningin Máxima bij Eye

Donderdag 24 juni bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima Eye. De koningin sprak in het Collectiecentrum met beheerders van de collectie en restauratoren. In het museumgebouw werden zij en burgemeester Femke Halsema getrakteerd op een presentatie over alle activiteiten van Eye, en gaf Máxima het startschot voor Eye on Screens. De afdeling Sales & Events heeft het bezoek mede georganiseerd, voorbereid en begeleid.

Lees meer over het koninklijke bezoek