programmasuggesties

Eye is een uitzonderlijke evenementenlocatie door haar functie als nationaal filmmuseum, de ligging aan het IJ en het spectaculaire gebouw. Er bestaan verschillende mogelijkheden om voor uw evenement de inhoudelijke koppeling met film en het museum te maken. Hieronder vindt u enkele suggesties voor het uitbreiden van uw programma.

welkomstwoord

U kunt uw event openen met een film over Eye of ons uw gasten welkom laten heten bij aanvang van het plenaire programma.

Bekijk hier de Corporate Film.

archiefbeelden

Vertoon uniek beeldmateriaal uit het Collectiecentrum van Eye. De collectie van Eye bestaat uit 40.000 films en omspant de hele filmgeschiedenis. Veel oude filmkopieën dreigen echter verloren te gaan door chemische ontbinding en kunnen alleen gered worden door een kostbare conservering. Door beeldmateriaal in te zetten steunt u automatisch het behoud van ons cinematografisch erfgoed. Kies voor een icebreaker en/of een loop:

Een icebreaker is een kort themafilmpje uit de collectie, dat vertoond kan worden als kick-off van uw congres of presentatie. Er zijn verschillende thema’s, klik hier voor de lijst.

Een loop is een compilatie van uniek filmmateriaal en wordt zonder geluid op de achtergrond afgespeeld. Deze sfeerbeelden zijn ideaal om te gebruiken bij bijvoorbeeld de inloop, pauze of borrel. Er zijn twee thematische loops te bestellen. Klik hier voor de teaser van de loop ‘Amsterdam’ en hier voor de teaser van de loop ‘Bloemen’.

film uit archief

Kies uit de 40.000 films in ons archief voor vertoning, of laat onze curator een film uitkiezen op basis van een onderwerp van uw evenement.

rondleiding

U kunt in het programma een rondleiding over de architectuur en geschiedenis van Eye (via De Gebouwengids) of een rondleiding door de wisselende tentoonstelling (via ARTTRA) opnemen. De rondleiding duurt ongeveer een uur. De maximale groepsgrootte per gids is 20 personen.

tentoonstelling

U kunt uw gasten een voucher geven, waarmee zij de tentoonstelling kunnen bezoeken. Op de benedenverdieping is het Panorama, de vaste presentatie. Hier vindt u interactieve installaties en filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. In de grote tentoonstellingsruimte van 1200 m² op de eerste verdieping presenteert Eye vier keer per jaar een andere tentoonstelling, met bijzondere werken op het snijvlak van film en beeldende kunst.

workshop

In samenwerking met de afdeling Educatie kunnen er creatieve en inspirerende workshops geboekt worden. Denk bijvoorbeeld aan een workshop fotografie, scenario schrijven, een korte film maken, of grimeren.

cadeau

In de Eye Shop kunt u altijd terecht voor originele cadeaus. Het is ook mogelijk om uw gasten te verrassen met de Eye Giftcard: een fraai vormgegeven cadeaukaart. Het tegoed op de kaart kan besteed worden in de winkel of gebruikt worden voor een bezoek aan de film of tentoonstelling.

SAIL 2020

12 t/m 16 augustus 2020 vindt de 10e editie van SAIL Amsterdam plaats. Wie er al eens bij is geweest, weet hoe onvergelijkbaar dit nautische spektakel is. SAIL is het best bezochte publieksevenement van Nederland; een belevenis van wereldklasse die verbindt en inspireert. Daarmee is het de gelegenheid bij uitstek om je relaties een onvergetelijke herinnering te bezorgen. Lees hier meer.