Festival

Amsterdam Spanish Film Festival

25 - 30 mei 2016

Bienvenidos, op de 2e editie van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF). Na een succesvolle editie vorig jaar, staan we te trappelen om opnieuw een bijzondere reeks actuele Spaanstalige films te vertonen in Amsterdam.

Net als in onze vorige editie, is er het ‘Focus Latino’-programma waarin Latijns-Amerikaanse films centraal staan. Paradepaardje is de première van Paulina, geregisseerd door Santiago Mitre, winnaar van de Critics’ Week Grand Prix, van het Cannes Film Festival 2015. En rechtstreeks uit de Berlinale komt dit jaar Las plantas, van Roberto Doveris, winnaar van de Grand Jury Prize voor beste film en speciale vermelding door de Young Jury op de Berlinale Generation 14+.

We zijn ook erg trots om wederom het ‘Spanish Cinema Without Fear’-onderdeel te mogen presenteren, een bijzondere filmselectie met een verscheidenheid aan artistieke en experimentele korte films uit 2015/16. 

Last but not least, verheugen we ons om de première van Nobody Wants the Night als slotfilm. De door Isabel Coixet geregisseerde film is een indrukwekkend portret van twee vrouwen. De film opende de Berlinale vorig jaar en heeft aan de internationale competitie meegedaan.Alle films zijn Nederlandse premières. Na de slotfilm worden Spaanse wijnen, tapas en Iberico Ham geserveerd.

(ASFF)

[Geldig voor Cineville pashouders]

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier