Cinedans 2019
Festival

Cinedans 2019

8 - 10 maart 2019

Van 8 tot en met 10 maart 2019 viert Cinedans – Dance on Screen Festival zijn 16e editie in Eye Filmmuseum en in A-Lab's Playground. Naast nationale en internationale dansfilms en documentaires maken ook installaties, VR-dans projecten, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival.

Tijdens deze Practice & Potential editie van het festival ligt de focus op onderzoek, ontwikkeling en innovatieve technieken in de dansfilm. Highlights zijn o.a.: New Dutch, een selectie van de beste korte dansfilms uit Nederland, Clara van Gools nieuwe dansspeelfilm The Beast in the Jungle, de Nederlandse premiére van een documentaire over de wereldberoemde Canadese danseres en choreografe Louise Lecavalier, de premiere van de documentaire Mittens over Anne Teresa de Keersmaker en een speciale voorstelling van de baanbrekende films van Maya Deren uit het Eye filmarchief.

Cinedans HUB

Zaterdag 12:00 - 14:00 + 17:00 - 19:00
Zondag 12:00 - 14:00 + 16:00 - 18:00

In de Cinedans HUB komen actuele onderwerpen rond de dansfilm ter sprake. Samen met experts, makers en het publiek gaan wij in op trends en ontwikkelingen. Enkele onderwerpen die aan bod komen:

Dansfilm als groeiend genre: wat ligt hieraan ten grondslag hoe kan het veld deze ontwikkeling ondersteunen? Wat is de bijzondere communicatieve kracht van dansfilm en hoe kan die ingezet worden om sociale thema’s aan te kaarten? Waarom kiezen makers voor dit specifieke genre? Welke motieven hebben opleidingen om dans & camera in het curriculum op te nemen? Hoe denken studenten hierover?

[bron: Cinedans]

Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief is beschikbaar voor de volgende voorstellingen op 10 maart:
12:30 Louise Lecavalier: In Motion
14:30 Alexander Ekman: PLAY SERIOUS
17:00 Anne Teresa de Keersmaeker: Mitten

Volledig aanbod